عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: ماده 5 قانون بیمه کارگران ساختمانی در مورد تامین اعتبار مالی مورد نیاز تعداد کارگران ساختمانی کل کشور که بیش از 1 میلیون و 200 هزار نفر هستند، میباشد اما حدود 400 هزار نفر آنها تاکنون بیمه نشدهاند.
به گزارش رادیو گفت و گو، اکبر شوکت رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی با برنامه «صبح و گفتگو» در مورد بیمه کارگران ساختمانی مصاحبه تلفنی کرد.
وی عدم نظارت کافی را از ضعفهای عمده کشور در همه زمینهها دانست و گفت: کارگران ساختمانی به نوعی موسسان صندوق اولیه تامین اجتماعی بودهاند اما پس از چند سالی خودشان از بیمه محروم شدهاند در حالی که اگر از ابتدا نظارت بود، این مشکل پیش نیامده بود.
شوکت تشریح کرد: سازمن تامین اجتماعی موظف است از کارگاههای مختلف بازرسی داشته باشد. بهانه آنها در خصوص کارگران ساختمانی این بود که چون آنها مشاغل سیار دارند و به صورت مستمر برای یک کارفرما کار نمیکنند، تنها در پروژههای پیمانی مبلغی را به عنوان حق پیمان از کارفرما دریافت میکنند تا در قبال آن لیست بیمه ارائه دهد اما اینجا نیز نظارتی نبود و تنها 8/7 درصد از پروژههای عمرانی مبلغ میگیرند و کارفرما هر کسی را که مایل بود در لیست عنوان میکرد به نحوی که وقتی بیمه کارگران ساختمانی از اول مهر سال 89 آغاز شد، بیش از 90 درصد اعضا حتی یک روز سابقه بیمه نداشتند.
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی خاطرنشان کرد: در بیمه ساختمانی حقهای زیادی پایمال شده است. حل مشکلات کارگری در گرو اهمیت به تشکلهای کارگری است چرا که بسیاری راهکارها در دست این تشکل هاست.
همچنین دکتر علی بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: طبق بررسیها، قانون کارگران ساختمانی در حد بضاعت قوانین مصوب تامین اجتماعی اقداماتی انجام داده است. ماده 5 این قانون که در مورد تامین اعتبار مالی مورد نیاز تعداد کارگران ساختمانی کل کشور که بیش از 1 میلیون و 200 هزار نفر هستند، میباشد اما حدود 400 هزار نفر آنها تاکنون بیمه نشدهاند.
وی با بیان اینکه در سال به مبلغی حدود 12 هزار و 500 میلیارد تومان برای کارگران نیاز داریم ادامه داد: تا این لحظه از ظرفیتهای قانونی ماده 5، 9 هزار میلیارد تومان میتواند از این محل کسب درآمد کند. کوتاهی مربوط به خلأ قانونی است.
بابایی کارنامی در رادیو گفت و گو ضمن اشاره به 10 میلیون نفری که بیمه نیستند اظهار کرد: بخش بزرگی از مشکلات به دلیل خلأ قانونی است. برخورد سلیقهای مدیران مشکلات عدیدهای را به وجود آورده است.
وی کارگر و نیروی کار را مهمترین شاخصه توسعه کشور دانست و افزود: این مورد باید در کشور فرهنگ سازی شود.