کارشناس منابع آب در مصاحبه با رادیو گفتوگو، از نشتی یا برداشت مخفیانه آب توزیعی در شهر تا نزدیک به 25درصد خبر داد.
حمید سینی ساز که با برنامه "رویداد" همراه بود، در خصوص معضل کم آبی پایتخت اظهار کرد: شرایط بارندگی نسبت به سال گذشته کاهشی است؛ هرچند در سالهایی با بارندگی خوب نیز مشکل کم آبی در تهران وجود داشت. کما این که در سال 97 و 98 که بارندگیهای خوبی وجود داشت، اطمینان بالایی از منابع آب نداشتیم ولی در برخی نقاط حاشیهای تهران معضلات آب رسانی وجود داشت.
وی از میزان فرسودگی شبکه آب شهری و روستایی خبر داد و افزود: به صورت میانگین شبکه آب رسانی کشور نزدیک به 25درصد با مشکل رو به است و تقریبا یک چهارم آب به دلیل نشتی و فرسودگی شبکه و نیز برداشت مخفیانه از سوی دیگر شبکه خارج نمیشود.
سینی ساز ادامه داد: در تجارب کشورهای توسعه یافته، این معضل را با یکسان سازی مدیریتِ شهریِ آب حل میکنند. هرچند شبکه شرب در همه جای دنیا فرسوده میشود ولی اگر متولیان خارج از قواعد مدیریت شهری دست به کار شوند، گرفتاریهای اداری را درپی داشته و معضل بودجهای خودنمایی میکند.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است در این صورت بودجه تخصیصی، کفایت نوسازی شبکه آبرسانی شهری را نکند و مجبور باشیم به صورت جداگانه از مردم دریافت کنیم.
سینی ساز به رادیو گفتوگو گفت: مدیر نوسازی فرسودگی شبکه آب شرب، مدیرِ سایر موضوعات شهری است و در شهرهای بزرگ عموما شهرداریها متولی این امر هستند و لذا میتوانند از بودجه سایر حوزهها برای نوسازی شبکه آب بهره برداری کنند.
این کارشناس منابع آب ادامه داد: همه مسئولیت شهر با یک مدیر است تا بتوان پاسخ گویی را از او انتظار داشت و اگر متولی دیگری نیز در سایر کشورها وجود داشته باشد، متولی ورود آب تا محدوده شهری با شهرداری است و از این طریق تشتت مدیریتی از بین میرود.