نادری منش با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از سرقت علمی در پایان نامهها باید هزینه خطاها را بالا ببریم، بیان کرد: اگر مجازات به اندازه و کافی باشد، خیلیها حتی در صورت فراهم بودن شرایط هم قطعا به سراغ سرقت علمی نمیروند.
برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتوگو در خصوص سرقت علمی در پایان نامهها با دکتر حسین نادری منش معاون اسبق آموزشی وزارت علوم و رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس به صورت تلفنی گفتگو کرد.
حسین نادری منش مسئله سرقت علمی در پایان نامه نویسی را باعث لطمه زدن به آبرو و حیثیت علمی کشور دانست و گفت: البته این مسئله صرفا مختص به ایران نیست. در دوران دانشجویی در آمریکا، گروهی در هاروارد فعالیت میکردند تا سرقتهای علمی را حذف یا به حداقل برسانند.
معاون اسبق آموزشی وزارت علوم در مصاحبه تلفنی با رادیو گفتوگو درباره فرآیندهایی که باعث جلوگیری از وقوع سرقت علمی در تحصیلات تکمیلی میشود، اظهار کرد: نخستین کاری که باید انجام دهیم طی کردن فرایند پیشگیری است. برای این منظور نظام آموزشی کشور باید به دانشگاههایی مجوز دانشجوی ارشد و دکتری بدهد که شرایط لازم را داشته باشند.
وی با بیان اینکه در دنیا پایان نامههای ارشد و دکتری با هدف حل مسئله انجام میشود، ابراز کرد: در دنیا نهادهای دولتی یا خصوصی وقتی با مسئلهای روبرو میشوند به دانشگاه پول میدهند تا آن را حل کند. وقتی دانشجو یا استاد در این فرایند قرار بگیرد مجبور است کار صحیح ارائه دهد زیرا کارفرما شکایت میکند.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از سرقت علمی در پایان نامهها باید هزینه خطاها را بالا ببریم، بیان کرد: اگر مجازات به اندازه و کافی باشد، خیلیها حتی در صورت فراهم بودن شرایط هم قطعا به سراغ سرقت علمی نمیروند.