بیگی نژاد با اشاره به اینکه برای رفع مشکل آلودگی هوا قوانین مصوب شده است و مسئول اجرایی نیز دارد، بیان کرد: امسال در بودجه مسئلهای به عنوان آلودگی هوا مطرح نشده است زیرا اساسا در قانون برای آن قانون گذاری شده است و فقط باید اجرا شود.
برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتوگو در خصوص بودجه سال 1401 و آلودگی هوا با هادی بیگی نژاد عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی به صورت تلفنی گفتگو کرد.
هادی بیگی نژاد با بیان اینکه آلودگی هوا عمدتا در زمستان در تهران و کلانشهرها اتفاق میافتد، گفت: این آلودگی دو علت اصلی و یک علت فرعی دارد. خودروها و نیروگاهها و صنایع علل اصلی آلودگی هوا هستند. صنایع و نیروگاهها سوخت مایع مصرف میکنند که این سوخت مایع به شکل ذرات کربنی و گوگردی از جمله دی اکسید کربن خارج میشود و باعث آلودگی هوا میشوند.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس افزود: علت فرعی آلودگی هوا در کلانشهرها در فصل زمستان موضوع جابجایی هوا است. برخی معتقدند در تهران این وارونگی و عدم جابجا شدن هوا به علت ساختمان سازی است.
وی با تاکید بر اینکه هر کدام از مشکلات آلودگی یک راه حل مشخص دارد، اظهار کرد: راه مربوط به خودروها احتیاج به بهینه سازی، کاهش مصرف سوخت و تغییر فیلترها دارد. نیروگاهها و صنایع نیز نیاز به فیلتر و مازوت خوب با گوگرد زیر نیم درصد دارد تا شاهد کاهش آلودگی هوا باشیم.
بیگی نژاد در مصاحبه تلفنی با رادیو گفتوگو با اشاره به اینکه برای رفع مشکل هر بخش قوانین مصوب شده است و مسئول اجرایی نیز دارد عنوان کرد: امسال در بودجه مسئلهای به عنوان آلودگی هوا مطرح نشده است زیرا اساسا در قانون برای آن قانون گذاری شده است و فقط باید اجرا شود.
وی در پاسخ به پیشنهاد مجری برنامه مبنی بر اینکه امکان واردات خودروهای برقی برای مردم و بخش خصوصی وجود داشته باشد، گفت: توجه به خودروهای برقی حرف درستی است و در حال حاضر نیز در کشور خودروهای برقی ساخته شده است.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس درباره چرایی انجام نشدن قوانین مربوط به آلودگی هوا تصریح کرد: در کشور و در انجام کارها دو مشکل اصلی وجود دارد؛ نخستین مشکل نبود اراده است. چند سال پیش رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولین فرمودند که مسئله آلودگی هوا حل شده است و از تجربیات دنیا میتوان استفاده کرد اما متاسفانه تصمیم گیران هنوز در ارائه راه حل موفق نیستند و اساسا مشخص نیست تصمیم گیر در این حوزه چه کسانی هستند و دلیل آن وجود نهادهای موازی است.