عیاری در رادیو گفت و گو عنوان کرد: بازیهای رایانهای به افزایش خلاقیت، رشد تفکر و کسب مهارتهای مهم، کشف استعدادها و تثبیت یادگیری و رشد هوش فرزندان کمک میکنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت وگو؛ دکتر لیلا عیاری(مدرس دانشگاه و کارشناس تربیتی بازیهای رایانهای از بنیاد ملی بازیهای رایانه ای) با برنامه«هشتگ گفتگو» در مورد سیاه و سفید بازیهای رایانهای، گفتگو کرد.
هشتگ گفتگو: آیا بازیهای رایانهای برای کودکان کارکرد مثبت دارند؟
عیاری: بازیها مثل یک تیغ دو لبه هستند از یک طرف میتواند کارکرد مثبت و از طرف دیگر کارکرد منفی داشته باشند؛ مثلاً بازیهای آنلاین از طرفی مهارتهای اجتماعی و کلامی را افزایش میدهند و از طرفی شاید اصلا مناسب سن فرزندان نباشند؛ یعنی در عین حال که بازیها میتوانند شادی آفرین باشند اگر مدیریت زمان اتفاق نیفتد شخص را تبدیل به فرد افسرده، منزوی، عصبی و پرخاشگر میکند. نوع محتوای بازی مهم است و شیوه انجام بازی خیلی در کارکرد مورد نظر تاثیر دارد.
هشتگ گفتگو: با توجه به اینکه بازیهای رایانهای خارجی با فرهنگ ما مغایرت دارند، آیا برای بومیسازی بازیها اقداماتی انجام شده است؟
عیاری: فرزندان باید آمادگی و ظرفیت داشته باشند که خوب را تشخیص دهند و هر فرهنگی را جزء شخصیت خود قرار ندهند و حق انتخاب داشته باشند. در ارتباط با بومیسازی مراحلی اتفاق میافتد نظیر ویرایش بازیها و بخشی مربوط به به ترجمه بازی و در قسمتی هم تغییراتی در بازیهایی که مناسب با فرهنگ ما نیست ایجاد میشود، باید تولید بازیها را در نظر گرفت که بنیاد سعی میکند تیمهای بازی سازی و افراد علاقمند را جذب کند.
هشتگ گفتگو: چه تدابیری برای محتوای مناسب بازیهای رایانهای اندیشیده شده است؟
عیاری: بنیاد برای خانوادهها و کسب اطلاعات و استعلام شماره 02158129 را در نظر گرفته که مشاورین در زمینههای تربیتی و روانشناسی و مشاوره و معرفی بازی راهنمایی میکنند. بازیهای رایانهای به افزایش خلاقیت، رشد تفکر، کسب مهارتهای مهم، کشف استعدادها و تثبیت یادگیری و رشد هوش فرزندان کمک میکنند و برای این اتفاقات خوب باید اصولی رعایت شود و هنگام خرید بازی به رده سنی و هولوگرام آنها توجه و با فرزندان همراهی شود.
هشتگ گفتگو: برای علاقه مندان به بازی چه تمهیداتی اندیشیده شده است؟
عیاری: بنیاد بخش حمایتی دارد و دورههای بازیسازی برقرار میکند و حتی از سن 13 سالگی میتوانند در این دورهها شرکت کنند و به جای اینکه مصرف کننده صرف باشند برای تولید کننده بازیهای بومی کمک رسان باشند.
هشتگ گفتگو: چگونه یک بازی خوب برای فرزندان انتخاب کنیم؟
عیاری: با انتخاب مناسب بازی برای فرزندان شاید حق انتخاب از آنها گرفته شود پیشنهاد من این است که چند بازی را از طریق سایتهای بنیاد و جاهای معتبر متناسب با تفاوتهای فردی و با توجه به محتوای بازی و نداشتن تبلیغات درون برنامه انتخاب کرده و اجازه بدهیم از این چند بازی مناسب و منتخب یکی را خود فرزند انتخاب کند.