قاسم زاده در رادیو گفت وگو عنوان کرد: تنظیمگری محدودیت ایجاد نمیکند؛ بلکه دسترسیها را به انواع محدودهها مشخص میکند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت و گو؛ دکتر مرتضی قاسم زاده(دکترای علوم ارتباطات و پژوهشگر حوزه تنظیم گری در فضای مجازی) در مورد کاربرد ICT در تنظیم گری فضای مجازی، با برنامه«هشتگ گفتگو» مصاحبه کرد.
هشتگ گفتگو: تعریف تنظیم گری رسانهای چیست؟
قاسم زاده: تنظیم گری یعنی؛ مجموعه قواعد هدفمند، انواع مداخلات در اقتصاد و انواع ساز و کارهای کنترل اجتماعی، که از سوی نهاد حاکمیتی عمومی در راستای یک هدفی تحت عنوان تحقق منفعت عمومی، به کار برده میشود.
هشتگ گفتگو: تنظیم گری در فضای مجازی چه تفاوتی با سایر رسانهها دارد؟
قاسم زاده: تفاوت تنظیمگری فضای مجازی با رسانههای سنتی در سطح اول مربوط به رسانه جمعی و سطح دوم مربوط به تولیدات کاربر محور که در شبکههای اجتماعی توسط کاربران تولید میشود و در سطح سوم ماشین لیبرینگی که توسط سیستمهای فناوری و تکنولوژیهای نظارتی در ساختن محتوا در فضای مجازی نقش دارد.
هشتگ گفتگو: به چه نحوی باید از اینترنت و رسانههای جدید استفاده شود؟
قاسم زاده: فرهنگ مصرف رسانههای جدید یک فرهنگ مهمی است که بخشی بر عهده رسانههای جمعی است تا بتواند فرهنگسازی کنند و بخشی بر عهده خود کاربران است که سواد رسانهای خود را بالا ببرند و از این محیط به نحو شایسته با استفاده از خدمات سالمی که در این فضا وجود دارد بهره مند شوند.
هشتگ گفتگو: آیا تنظیمگری محدودیت ایجاد میکند؟
قاسمزاده: تنظیمگری محدودیت ایجاد نمیکند؛ بلکه دسترسی به انواع محدودهها را مشخص میکند و در ردههای سنی مختلف بر اساس موضوعات و شاخصهای مختلف، محتواها رده بندی میشوند و امکان دسترسی انواع مخاطبان فراهم میشود.
هشتگ گفتگو: آیا برای تولید محتوا زیرساختهای لازم وجود دارد؟
قاسمزاده: زیرساختهای تولید محتوا برای آحاد کاربران وجود دارد؛ در بخشی سبد خدمات رسانهای بومی است و در کشور در طرح کلان شبکه ملی اطلاعات برنامهریزی شده ودر بخشی ابزارهای نظارتی برای امکان دریافت محتوای سالم از فضای مجازی وجود دارد.