مسئول آموزش عقیدتی حوزه نمایندگی ولی فقیه سازمان منابع طبیعی با اشاره به تأکید رهبری مبنی بر اینکه فرهنگ منابع طبیعی باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود گفت: فرهنگ سازی در راستای منابع طبیعی باید از خانواده شکل بگیرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت وگو، حجت الاسلام الیاس قاسم پور مسئول آموزش عقیدتی حوزه نمایندگی ولی فقیه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با برنامه «زمین360درجه» درمورد منابع طبیعی، خانواده و آموزههای دینی در این خصوص گفتگوی تلفنی کرد.
حجت الاسلام قاسم پور با بیان اینکه منابع طبیعی از آیات و نشانههای پروردگار عالم است گفت: طبیعت در فصل زمستان هیچ پوششی ندارد اما با فرارسیدن فصل بهار، درختان شکوفه زده و معطر و پربار میشوند که این از نشانههای الهی است.
وی وجود 8 هزار نوع گیاه دارویی در طبیعت ایران را یک ظرفیت و نعمت خدادادی دانست و افزود: منابع طبیعی و طبیعت، هم یک نوع امانت هستند و هم از آیات و نشانههای خداوند.
مسئول آموزش عقیدتی حوزه نمایندگی ولی فقیه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه فرهنگ منابع طبیعی باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود گفت: فرهنگ سازی در راستای منابع طبیعی و دوستی با طبیعت باید از خانواده شکل بگیرد.
حجت الاسلام قاسم پور معتقد است که طبیعت و درختان را میتوان به مادر انسان تشبیه کرد چون مادر نیز به عنوان منبع عظیمی از رأفت شیره جانش را به فرزندش میدهد و این فرزند است که روز به روز قوی تر و بزرگتر و مادر نحیف تر میشود.
درختان هم با جذب گازهای سمی و دی اکسید کربن هوا را تلطیف و اکسیژن و هوای پاک تولید میکنند و به تدریج خشکیده و ضعیف میشوند.
مسئول آموزش عقیدتی حوزه نمایندگی ولی فقیه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه فرهنگ منابع طبیعی باید در مدارس و کتب درسی آموزش داده شود گفت: اشعار و مطالبی که در مدرسه بویژه در دوران ابتدایی به دانش آموزان آموزش داده میشود برای همیشه در ذهن میماند و در بزرگی به فرهنگ تبدیل میشود.
وی با بیان اینکه آموزههای دینی تأکید فراوانی بر حفظ طبیعت و کاشت درخت و نهال دارند گفت: امیرالمومنین علی (ع) نزدیک به هزار حلقه چاه حفر کردند تا نخلستان احداث کنند و بعد هم آن را بین فقرا تقسیم میکردند.
حجت الاسلام قاسم پور با اشاره به اینکه آبیاری درختان به منزله آبرسانی به تشنگان است افزود: در روایات داریم اگر کسی درختی را بکارد و بعد از مرگش، انسانی از سایه و میوه درخت و یا حیوانی از برگ آن استفاده کند برای شخص متوفی صدقه جاری محسوب میشود.