کارشناس و فعال محیط زیست به مردم و سازمانهای مردم نهاد تأکیدکرد که از ظرفیت قانونی مانند شکایت و اعلام جرم در حوزه محیط زیست استفاده کنند و از منافع و حقوق محیط زیست خود کوتاه نیایند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت وگو، عباس محمدی کارشناس و فعال محیط زیست در رابطه با نقش قوه قضائیه در حفاظت از محیط زیست با برنامه «زمین 360درجه» مصاحبه تلفنی کرد.
محمدی گفت: بحث آموزش و ترویج فرهنگ محیط زیست در همه کشورهای دنیا جایگاه خاص خودش را دارد اما آنچه که در نهایت زیستگاهها و محیط زیست شهری را سالم نگه میدارد و از تخلفات نیز جلوگیری خواهدکرد قانون است.
این کارشناس و فعال محیط زیست معتقد است که قوه قضائیه، دادستانی و به طور کلی دستگاه حقوقی و قضایی نقش بسیار مهمی در حفاظت از محیط زیست دارند.
وی با اشاره به اینکه کار قوه قضائیه رسیدگی به تخلفات و محکوم کردن متخلفان به مجازات است گفت: ما در زمینه محیط زیست و منابع طبیعی قوانین و بخشنامههای خیلی خوبی داریم اما دولتهای چند دهه گذشته بسیاری از تخلفات را نادیده گرفتند و یا آنگونه که باید برخورد نکردند.
محمدی برخورد قاطعانه قوه قضائیه در تخریب سازههای متخلفی که در بستر و حاشیه رودخانهها و دریاها صورت گرفته بود را اقدامی مثبت ارزیابی و تأکید کرد: این رویه باید ادامه پیدا کند تا قانون همچنان جنبه بازدارندگی خود را داشته باشد.
کارشناس و فعال محیط زیست در رادیو گفت وگو با بیان اینکه ما در این حوزه ضعف قانونی نداریم اظهارکرد: افرادی به خاطر وابستگیها و لابیها گری در موارد تجاوز به عرصههای ملی از سوی دستگاه قضایی مورد بخشش قرار میگیرند بنابراین راه مبارزه با متجاوزان به طبیعت این است که قوانین فعلی با شدت و بدون اغماض و برای همگان اجرایی شود.
وی افزود: بنابر اصل 50 قانون اساسی هرگونه تخریب جبران ناپذیر طبیعت جرم است اما متاسفانه در برخی عرصههای طبیعی به راحتی ساخت و ساز میشود لذا سازمان امور اراضی باید تخریب این ساختمانهای غیرمجاز را به شدت دنبال کند.
محمدی با انتقاد از چشم پوشی برخی قضات از جرم خلافکاران محیط زیست و حتی تخفیف به آنها گفت: ما برای تخلف محیط زیستی چه کوچک و چه بزرگ باید مجازات متناسبی را در نظر بگیریم.
این کارشناس محیط زیست به مردم و سازمانهای مردم نهاد تأکیدکرد که از ظرفیت قانونی مانند شکایت و اعلام جرم در حوزه محیط زیست استفاده کنند و از منافع و حقوق محیط زیست خود کوتاه نیایند و نسبت به تخریب محیط زیست بی اعتنا نباشند.