صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

شنبه تا پنجشنبه از ساعت 9:30 به مدت 25 دقیقه

مدیرکل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: فست فودها سیستم سوخت و ساز و هضم بدن را دچار مشکل می کنند و هیچ کدام از موارد مغذی را ندارند لذا برای روزه داران مناسب نیستند.

وحید مفید در گفت و گو با برنامه «روزنه» رادیو گفت و گو عنوان کرد: در عین حال که در ایام رمضان از خوردن و آشامیدن امتناع می کنیم باید شرایطی را در خوردنی هایمان فراهم کنیم که موادی مغذی لازم از جمله ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن در حد متعادل تنظیم شود.

وی افزود: همچنین نوع غذاهایی که استفاده می شود باید به گونه ای باشد که برای هضم مشکلی پیش نیاید و انرژی روزانه تحلیل نرود. چون اگر وعده های غذایی خیلی سنگین در سحر یا افطار استفاده شود به جای اینکه بتواند جایگزین مناسبی باشد، به خستگی های جسمی اضافه می کند.

مفید ادامه داد: باید از غذاهای سالم که مغذی اند و پروتئین بدن را تکمیل می کنند در حد معقول استفاده کرد و از غذاهایی حاوی چربی، قند و نمک کمتر استفاده شود.

مدیر کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در رادیو گفت و گو با اشاره به فست فودها خاطرنشان کرد: فست فودها هیچ کدام از ویژگی هایی که پیش تر بیان کردم را ندارند. بیشترشان درصد بالایی چربی دارند، لذا غذای سنگینی محسوب می شوند. این چربی ها معمولا در کنار کربوهیدرات هایی هستند که علاوه بر اینکه برای بدن مضر هستند سیستم هضم و سوخت و ساز بدن را دچار اشکال می کنند و برای یک فرد روزه دار که حساسیت های بدنش بالاتر است به هیچ وجه توصیه نمی شود و مناسب نیست. بهتر است از یک لیوان شیر یا یک بیسکوییت ساده استفاده شود تا اینکه بخواهیم از فست فودها استفاده کنیم.

وی در پایان برای وعده سحر نیز گفت: غذاهای سنگین غذاهایی هستند که سیستم هضم بدن را درگیر می کنند و با توجه به اینکه در وعده سحر بسیاری از افراد استراحت کوتاهی دارند و سپس باید به محل کارشان بروند، لذا نمی توانند یکسری اقلام و انرژی ها را دریافت کنند. بنابراین غذاهای کم حجم ولی مقوی و دارای ارزش غذایی بالا استفاده کنند. اگر بتوانیم در کل سال این کار را انجام دهیم بسیار مطلوب است.

مرتبط با این خبر

  • فست فودها و ریزه خواری، عاملی برای پوسیدگی دندان ها