علی دباغ در رادیو گفتوگو گفت: برای راهاندازی کامل نظام سلامت الکترونیک در کشور میتوانیم از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان استفاده کنیم.
برنامه «روزنه» با موضوع بررسی مزایا و چالشهای نسخههای الکترونیک، در ارتباط تلفنی با دکتر علی دباغ (رئیس کمیسیون آموزشی و پژوهشی شورای عالی سازمان نظام پزشکی) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.
علی دباغ در مصاحبه تلفنی با برنامه «روزنه» گفت: نسخه الکترونیک جزیی از یک کل – نظام ملی سلامت الکترونیک – است و ما در بسیاری از مواقع باید موضوعات و چالشهای کلی را مورد ارزیابی و تسهیل قرار دهیم.
وی با بیان این که نسخه الکترونیک فقط یک بخش از نظام سلامت است، تصریح کرد: نباید در نظام سلامت همه توجهها فقط به بخش نسخههای الکترونیک معطوف شود و ما باید همه جوانب را به طور موازی مورد توجه قرار دهیم.
رئیس کمیسیون آموزشی و پژوهشی شورای عالی سازمان نظام پزشکی اظهار داشت: دولت قبل بر اساس قانون برنامه توسعه کشور – سال 1396 – مکلف شد تا ظرف دو سال موضوع نسخههای الکترونیکی را ساماندهی کند.
وی افزود: اگر طرح نسخههای الکترونیکی در سال 96 به طور کامل توسط دولت دوازدهم اجرا میشد، نظام سلامت در دوران کرونا استفادههای خیلی خوبی را از این ظرفیت انجام میداد.
علی دباغ با اشاره به این که وزارت بهداشت و درمان سامانههای متعددی را در حوزه سلامت در اختیار دارد، اضافه کرد: این وزارتخانه نباید مدیریت و کارهای اجرایی تمام سامانهها را برعهده داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در برنامه «روزنه» گفت: نظام سلامت الکترونیک کشور باید جامع و کامل و سهلالوصول باشد.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ادامه داد: نظام سلامت نباید سامانههای مختلف و متعدد داشته باشد و بهتر است همه فعالیتها ذیل یک نظام سلامت واحد تعریف شوند.
وی با تاکید بر ضرورت امنیت سامانههای نظام سلامت، توضیح داد: بیماری و فرآیند سلامتی هر شخص موضوعاتی شخصی هستند و سامانههای مختلف نباید زمینه درز اطلاعات شخصی کاربران را فراهم کنند.
علی دباغ تاکید داشت: اقدامات مختلف زمانی به اقدامات موثر مبدل میشوند که مشکلات مردم را حل کرده باشند.
وی افزود: در حال حاضر شرکتهای دانشبنیان کارهای بسیار موثر و خوبی را در حوزههای مختلف انجام دادهاند و ما برای راهاندازی کامل نظام سلامت الکترونیک در کشور به راحتی میتوانیم از ظرفیتهای داخلی کشور خودمان استفاده کنیم.