یک شاعر آئینی معتقد است عرصه ادبیات آئینی بسیار خطیر بوده و درعین حال پربرکت است؛ چراکه تنها دانش ادبی برای خلق چنین آثاری کافی نیست و فرد میبایست اطلاعت کافی و وافی در این حوزه داشته باشد.
محمود حبیبی در ارتباط زنده تلفنی با برنامه "تقاطع فرهنگ" با اشاره به شب شعر فاطمی که هفته جاری در حوزه هنری برگزار شد، گفت: این محفل با عنوان "آستان مهر" و با حضور شعرای مشهور و صاحب نام کشور برپا شد.
وی با اشاره به اینکه شعر از دیرباز جدی ترین رسانه شیعی بوده است و با تمام گونههای ادبی دیگر از جمله داستان تفاوت دارد، گفت: شعر در روز عاشورا نیز حضوری جدی داشت و در دوران سایر اهل بیت(ع) نیز به همین شکل بوده است.
شعر در روزگار ما نیز همواره جدی ترین رسانه شیعی و آئینی بوده است؛ ولی هنرهای دیگر کمی دیرتر پا به این عرصه گذاشتند و لذا نسبت به داستان و سایر گونههای ادبی در حوزه آئینی و خاصه فاطمی کم کاریهایی را شاهد هستیم.
حبیبی همین افت کمی را موجب سخت تر شدنِ حرکت به سوی نشر داستانهایی در این حوزه عنوان کرد و گفت: در عرصه شعر تجربههای موفقی داشتیم و لذا شاعران روزگار ما نیز با نگاهی جدی تر به این حوزه مینگرند.
به گفته این شاعر آئینی، اشعار فاطمی و دینیِ قابل دفاعی از نظر کمی و کیفی در روزگارِ امروز پدید آمده و آثار ماندگاری خلق شده است.
وی در پاسخ به نقدِ شهاب دارابیان –کارشناس مجری رادیو گفتوگو که از کتابهایی یاد کرد که شأن و جایگاه ائمه اطهار(ع) را رعایت نکرده و یا داستانهایی دور از واقعیت به رشته تحریر در میآید، گفت: در ادبیات آئینی با سایر گونهها تفاوتهایی وجود دارد؛ چنان که در شعر آئینی علاوه بر اینکه باید دانش و خلاقیتِ ادبی داشته باشیم، میبایست به لحاظ تاریخی اطلاعات کافی موجود باشد.
همچنین نویسنده باید از نظر اعتقادی از دانش کافی برخوردار بوده تا خدای ناکرده از خطوط قرمز عبور نکند و از نظر روایی و حدیث نیز در حد و اندازه یک ادیبِ شاعر و دارای اطلاعات باشد.
اگر نویسنده این چُنین نباشد، در مسیری میافتد که مدح او شبیه به ظن خواهد شد و اثر پدید آمده، خلافِ جهتِ اهداف مورد نظر حرکت خواهد کرد.
به گفته حبیبی، این عرصه بسیار خطیر بوده و در عین حال پر برکت است؛ چراکه تنها دانش ادبی برای خلق آثار آئینی کافی نیست و نگارنده، میبایست اطلاعات کافی و وافی داشته باشد.
وی در مصاحبه با رادیو گفتوگو در خصوص نحوه خلق یک اثر آثار آئینی اظهار کرد: در یک دهه اخیر به جهتِ شکل گیری پلتفرمها و برنامههای متعدد در فضای مجازی، نشر کاغذی تحت تاثیر قرار گرفته است.
در این میان دواوین شعرای گذشته که تا 2 دهه قبل با چاپهای چند هزار جلدی منتشر میشد، امروز به چاپهای دیجیتال 50 و 100 عددی رسیده و این رویه صرفا مختص شعر آئینی و ولایی و فاطمی هم نیست.