رجانیوز: دولت روحانی بودجه خطرناكی بسته تا دولت بعد را ساقط كند

غضنفری، وزیر سابق صنعت تاكید كرد: بانك مركزی دولت فعلی با ارز صادراتی آشنا نیست و لذا كمبود مرغ و روغن به بانك‌مركزی باز می‌گردد و با بازنگشتن ارز صادراتی به كشور تحریم‌ها پیروز می‌شوند.

1399/09/15
|
12:34

گروه اقتصادی-رجانیوز: مهدی غضنفری با اشاره به اینكه قواعد حكمرانی باید فهم شود و مورد استفاده قرار گیرد، روش تهاتری تخصیص ارز را اشتباه خواند و افزود: بانك مركزی روش درستی در برخورد با صادر كنندگان ندارد؛ چراكه با ارز صادراتی آشنا نیست و لذا كمبود مرغ و روغن و... به بانك مركزی باز می‌گردد.

وی در عین حال از آدرس دهی غلط رسانه‌ها به مردم خبر داد و خاطرنشان كرد: رسانه‌ها بجای شفاف نمایی سراغ وزارت خانه‌های واسط نظیر صمت و كشاورزی رفتند؛ در حالی كه این بانك مركزی بود كه جلوی تهاتر را گرفت و نهاده‌های دامی در گمرك رسوب شد.

غضنفری با اعلام اینكه بخشی از نهاده‌های دامی دچار خودسوزی شده است، افزود: اگر این نهاده‌ها بیش از زمان مقرر دپو باشند، دچار مشكل می‌شوند.

وی ادامه داد: روش بانك مركزی اشتباه است؛ چراكه حفظ ارزش و جریان پول ملی در راستای ورود ارز صادراتی به كشور است ولی بانك مركزی با تاكید بر منشأ ارز، تبادل تجاری را قطع كرده و با این سیاست تحریم‌ها پیروز خواهد شد.

غضنفری خاطرنشان كرد: واقعیت‌هایی در فضای اقتصادی كشور وجود دارد كه در كتبی كه آقایان خوانده‌اند، وجود ندارد. پس ما باید از كتاب‌ها خارج شویم.

وی افزود: از طرفی كسی را كه ادعا می‌شد در سفارت فردی زبده است، بعنوان رئیس كل بانك مركزی تعیین شد و بنده بارها انتقاد كرده‌ام این دو تخصص چگونه در یك فرد جمع می‌شود!؟

غضنفری به رادیو گفت‌وگو گفت: اشتباهات بانك مركزی منجر به بازار سیاه روغن و افزایش قیمت مرغ شد و از طرفی باعث این بود كه مردم ما در این شرایط كرونایی در صف‌های آبرو بر حاضر شوند و مانند زمان جنگ مرغ خریداری كنند.

وی با تاكید چند باره بر این جمله كه شرم بر ما باد كه در این شرایط بگونه‌ای مدیریت می‌كنیم كه مردم در حال نبود شغل و كسب و كار، برای خرید مرغ باید در صف بایستند، ادامه داد: بانك مركزی اعلام می‌كند منشأ ارز ناشناخته است و لذا نهاده دامی در آتش می‌سوزد و مرغ دار قادر به جوجه ریزی نیست.

غضنفری گفت: بانك مركزی با صدای رسا در تریبون سیما اعلام كرد ما در راستای سیاست‌های ارزی حركت می‌كنیم؛ اما سیاست‌های ارزی كه معاش مردم را تامین نكند، بدرد نمی‌خورد.

وی خطاب به همتی گفت: امروز كه قیمت ارز بر اساس رفتن ترامپ و انتخاب بایدن تعیین می‌شود؛ نه بر اساس سیاست‌های شما! پس سیاست‌های شما تاثیری در كاهش قیمت ارز نداشت اما اثر وحشتناكی در افزایش قیمت كالا گذاشت.

غضنفری خاطرنشان كرد: بانك مركزی باید پاسخگوی این میزان رسوب كالا در گمرك باشد؛ گندم، كنجاله و ذرت و كالاهای واسطه‌ای در گمرك حبس شده كه به معنای تعطیلی تولید و گرانی كالا و كاهش اشتغال و نیز برنده شدن تحریم هاست.

این تحلیلگر حوزه اقتصاد ادامه داد: چه كسی به ما اجازه داده كه تحریم‌ها را در كشور برنده اعلام كنیم!؟ این تحریم در اوایل دهه 90 هم بود ولی ما مركز مبادله ارزی را احداث كردیم و صادر كننده‌ها روی قیمت ارز با وارد كننده توافق می‌كردند ولی متاسفانه همین سیاست‌ها را بارها به دولت پیشنهاد دادیم ولی گوش شنوایی نیست.

غضنفری افزود: نمی‌دانم چرا حتما باید كاری كینیم كه دولت امریكا احساس كند كه فشار حداكثری موفق بوده است!؟ این فشار اگر مركز مبادلات ارزی احیا گردد و روی قیمت ارز صادر كننده پافشاری نشود، به حداقل می‌رسد و قیمت ارز و كالا به حالت تعادل باز می‌گردد.

وی با اعلام اینكه چنین سیاست‌هایی در دولت احمدی نژاد اعمال شده و موفق بوده است، تصریح كرد: آقای بهمنی آن زمان حرف ما را گوش می‌كرد و می‌فهمید این سیاست‌ها به نفع بانك مركزی است ولی امروز آقای همتی حرف گوش نمی‌كند و رئیس جمهور هم فقط نگاه می‌كند تا مردم در صف كرونایی مرغ و گوشت بمیرند یا صف بنزین و...

غضنفری همچنین در خصوص اتكای بودجه 1400 به اوراق پیش فروش نفت، گفت: برای اینكه شناخت بهتری نسبت به این دولت پیدا كنید شما را به معاون اول این دولت ارجاع می‌دهم كه شب گذشته از تریبون تلویزیون وزارتخانه‌های صمت و جهاد را خطاب قرار داده بود، می‌گفت باید در صادرات كالای كشاورزی برنامه داشته باشیم و كمك كنیم وزارت جهاد برنامه بیاورد.

وی اینگونه سخنان را یادآور كارزار تبلیغاتی انتخابات دانست و افزود: كسی كه 8 سال در دولت است با بیان اینگونه سخنان نوعی فرار به جلو را پیش گرفته است؛ ایشان باید گزارش عملكرد می‌داد كه در 8 سال گذشته در صادرات كالای كشاورزی و تسهیل فضای كسب و كار چه كرده است ولی بعد از 8 سال بیاد این افتاده است كه "فضای كسب و كار باید درست شود" اما معلوم نیست چگونه!

غضنفری گفت: این دولت به آینده نمی‌نگرد و همواره ادعای طرح‌های بزرگ و گشایش اقتصادی و كارهای عجیب و غریب و حرف‌های دهان پر كن را دارد و نام اینگوه رفتارها، زمان خریدن است تا هرچه زودتر پاستور را تحویل نفر بعدی دهند.

وزیر اسبق اقتصاد و دارایی گفت: دولت با عوام فریبی سعی می‌كند بودجه خطرناكی را برای كشور ببندد؛ لذا مجلس باید اجازه دهد دولت بعدی بتواند در مصوبه بودجه تجدید نظر كند.

غضنفری تصریح كرد: دولت روحانی چاله و چاه‌های بسیاری را برای دولت بعدی می‌كند و پر كردن آن از منابع موجود، غیر ممكن است. این دولت به قدری برای نفر بعدی كمبود منابع ایجاد می‌كند كه او حتما ساقط می‌شود تا آن زمان همه بگویند به به دوره حسن روحانی چقدر خوب بود!

دسترسی سریع