خبرگزاری دانشجو: گرایش ایرانیان زیر 15 سال به جراحی زیبایی

سخنگوی كمیسیون بهداشت مجلس و رئیس انجمن جراحان پلاستیك و زیبایی در رابطه با گرایش افراد زیر 15 سال به جراحی زیبایی و عوامل و آسیب‌های آن اظهارنظر كردند.

1399/11/05
|
12:28

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، زهرا شیخی مباركه، سخنگوی كمیسیون بهداشت مجلس در برنامه «صبح و گفتگو» با بیان اینكه گرایش به جراحی‌های زیبایی عوامل بسیار زیادی دارد، گفت: مهم‌ترین این عوامل در جامعه رقابت، عدم اعتماد به نفس و تبلیغات رسانه‌های جمعی است.

وی درباره گرایش افراد زیر 15 سال در ایران به جراحی‌های زیبایی اظهار كرد: عمل جراحی زیبایی در بسیاری كشور‌ها حتی در سنین بالاتر هم به این سادگی نیست و افراد قبل از رفتن به زیر تیغ جراحی باید مشورت و اجازه روانپزشكان و روانشناسان را داشته باشند.

سخنگوی كمیسیون بهداشت مجلس، سیاست گذاری در حوزه جراحی زیبایی را ضروری خواند و گفت: درست است كه ما جراحان زبردست و متخصصی در كشور داریم كه عمل‌های جراحی زیبایی موفقیت آمیزی دارند، اما این نباید دلیلی باشد كه هر شخص بیمار خودش درمورد این موضوع تصمیم گیری كند.

شیخی با اشاره به لزوم تدابیر قانونی و نظارت بر این حوزه گفت: اصلاح سیاست گذاری كلان و نظارت‌ها بر این حوزه اول باید از خود وزارت بهداشت آغاز شود و بعد از آن هم نظام پزشكی و پزشكی قانون و سایر دستگاه‌های ذیربط موضوع را پیگیری كنند و نهایتاً در صورت نیاز، لایحه‌ای به كمیسیون بهداشت ارائه شود تا مجلس موضوع را قانونی كند.

در ادامه، دكتر حامد باطنی، رئیس انجمن جراحان پلاستیك و زیبایی كشور گفت: جراحی‌های پلاستیك و زیبایی هر كدام سن خاص خودشان را دارند و اینطور نیست كه افراد كم سن نباید عمل شوند.

وی با بیان اینكه برخی مشكلات خلقتی مادرزادی باید در همان سنین كودكی و جوانی جراحی شوند افزود: برخی جراحی‌ها مانند جوان سازی در سنین خیلی بالا انجام می‌شود.

باطنی با تأكید بر لزوم قانونمند كردن این حوزه گفت: اعضای انجمن جراحان پلاستیك و زیبایی ایران تعداد زیادی از بیماران مراجعه كننده را راهنمایی می‌كنند كه مثلاً این عمل متناسب با سن آن‌ها یا عرف اجتماعی نیست، اما مشكل، شبكه‌های غیرمجاز جراحی هستند كه بسیاری از آن‌ها توسط پزشكان اداره نمی‌شوند.

رئیس انجمن جراحان پلاستیك و زیبایی كشور با اشاره تبلیغات فراوان جراحی زیبایی در فضای مجازی به ویژه اینستاگرام اظهار كرد: در حال حاضر هزاران صفحه جراحی زیبایی به زبان فارسی وجود دارد درحالیكه ما در انجمن كلاً 300 جراح پلاستیك هستیم.

وی بالا بردن سطح آگاهی جامعه و آموزش به مردم در زمینه جراحی‌های متناسب را ضروری دانست و گفت: سیستم نظارتی در ردیابی كسانی كه پزشك نیستند و اقدام به عمل جراحی زیبایی می‌كنند مشكل دارد و وقتی هم كه ردیابی می‌شوند برخورد قاطع و بازدارنده‌ای با آن‌ها صورت نمی‌گیرد.

باطنی افزایش تعداد جراحی‌های زیبایی در كشور‌های دنیا صرف نظر از شرایط جغرافیایی و فرهنگی و مذهبی را طبیعی خواند و افزود: این موضوع به خودی خود مهم نیست بلكه مهم، هدایت این جریان است.

دسترسی سریع