ایسنا: «اختصاص سهمیه بنزین به خانوارهای فاقد خودرو» نیازمند اصلاح است

رئیس كمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران این طرح را نیازمند اصلاح گفت: منابع لازم و مصارف برای اجرای این طرح باید تأمین شود كه هنوز منابعی ندارد.

1399/12/17
|
14:11

به گزارش ایسنا، مهندس حمیدرضا صالحی، رئیس كمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در گفت و گو با یك برنامه رادیویی درمورد طرح «اختصاص سهمیه بنزین به خانوارهای فاقد خودرو» گفت: اگر ما همان مسیر برنامه سوم توسعه كشور را كه در آن قیمت حامل های انرژی به سمت واقعی شدن حركت می كرد ادامه می دادیم امروز دغدغه ای نداشتیم.

او با بیان اینكه در ایران سالانه 83 میلیارد دلار از جیب ملت به حامل های انرژی سوبسید داده می شود گفت: جالب اینكه بعد از ایران، كشور چین سالانه فقط 32 میلیارد دلار به حامل های انرژی خود یارانه می پردازد.

رئیس كمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران اظهاركرد: درست است كه نیمی از مردم ایران از یارانه بنزین استفاده نمی كنند و باید یارانه آنها را پرداخت اما مجلس باید یك طرح جامع و كامل شامل برق و آب و گاز و دیگر حامل های انرژی را ارائه كند.

صالحی این طرح را نیازمند اصلاح و چكش كاری های فراوان دانست و گفت: منابع لازم و مصارف برای اجرای این طرح باید تأمین شود كه هنوز منابعی ندارد.

این مقام مسئول، تلاش و كار مضاعف در بستر تحریك رقابت و كاهش رانت را ضروری دانست و گفت: در اقتصادی كه رقابت سالم وجود نداشته باشد مردم هم به جای مشاركت، به دنبال سفته بازی و دلالی می روند.

صالحی تصریح كرد: ما با ارزان كردن سوخت عملاً امكان قاچاق را فراهم می كنیم و به این موضوع توجه نداریم كه همین حوزه می تواند برای جوانان ما اشتغالزایی ایجاد كند.

رئیس كمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران ضمن مطرح كردن لزوم افزایش شیب قیمت حامل های انرژی قاچاق پذیر مانند گازوئیل گفت: ما می توانیم قیمت بنزین و گازوئیل را چهار ساله و دیگر حامل های انرژی را در یك بازه زمانی هفت ساله واقعی كنیم و به مردم هم اعلام كنیم.

صالحی رونق كسب و كارهای خورشیدی را مستلزم واقعی شدن قیمت حامل های انرژی دانست و گفت: ارزان كردن گوشت و برنج راهكار اصلی نیست بلكه باید قدرت خرید و درآمدها را با كنترل تورم افزایش داد.

دسترسی سریع