تیوال؛ برپایی 10 شب تعزیه تا پایان ماه صفر

دبیر تئاتر صاحبدلان در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو، از برپایی 5 نمایش خیابانی و 10تعزیه در اواخر ماه صفر خبر داد.

1400/06/30
|
09:55

محمود فرهنگ كه به صورت تلفنی با برنامه "پرده آخر" رادیو گفت‌وگو همراه بود، با بیان اینكه رویداد تئاتری صاحبدلان عنوان جشنواره به خود نگرفته است و امسال، دوازدهمین دوره آن برگزار می‌شود، گفت: دوره نخست با عنوان "حقیقت" برگزار شد و یازده دوره بعدیِ این رویداد به تولید آثار نمایشِ صحنه و خیابانی كمك شایانی كرده است.

وی در ادامه‌ی اظهارات مجری برنامه كه سوگواره صاحبدلان را رویدادی فرهنگی خواند كه همواره به تعهدات خود وفادار بوده است، افزود: بنا داریم آثاری را در مراكز استان‌ها پخش كنیم.

فرهنگ ادامه داد: از اواخر ماه صفر حدود 10 مجلس تعزیه خواهیم داشت و احتمالا سالنِ اجرایی نیز مشخص خواهد شد.

وی همچنین به اجراهای خیابانی اشاره كرد و افزود: در شهرهای كوچك نیز آثاری انتخاب می‌شود كه با رعایت پروتكل در فضای باز اجرایی خواهد شد.

فرهنگ به رادیو گفت‌وگو گفت: همچنین در فضای باز تئاتر شهر 5 یا 6 نمایش خیابانی را اجرا خواهیم كرد كه به اواسط مهر ماه باز می‌گردد.

دبیر بخش خیابانی اداره كل هنرهای نمایشی افزود: در حال رایزنی برای اجرای یك نمایش هم هستیم كه احتمالا یكی از سالن‌های خارج از مركز –احتمالا خارج از تهران- را انتخاب می‌كنیم.

ورود فرهنگ غربی در تعزیه غلط است

همچنین بهروز سلیمی، نمایشنامه نویسِ حوزه دینی، در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو با گلایه از وضع موجود افزود: باید از تولیدكنندگان محصولات فرهنگی سوال كرد كه چرا هیچ حرف جدیدی برای گفتن ندارند!

اگر سخن تازه‌ای هست، بسیار نیكوست ولی اگر حرف و عمل این دوستان تقلید از فرهنگِ دیگر كشورهاست -و اتفاقا در این واردات (بخوانید تقلید صِرفِ) فرهنگی موفق عمل كرده اند- باید گفت رویه فوق امری ناپسند است.

سلیمی لزوم حفظ چارچوب‌ها در نمایش‌های دینی را متذكر شد و افزود: هر كشوری برای سنت‌های خود ارزش قائل می‌شود و این‌ها مورد تحسین است ولی شایسته نیست كه فرهنگ دیگری را در كشورِ خود تبلیغ كنیم.

وی معتقد است اگر صاحبانِ این فرهنگ غربی در قید حیات بودند و می‌دیدند كه ما ایرانیان در راستای كارهای آن‌ها دست به تولید نمایش می‌زنیم، بسیار تعجب می‌كردند. خاصه اینكه ایران چندین هزار سال تمدن و پشتوانه فرهنگی دارد و در این بین حرف‌ها و گلایه‌های بسیاری برای گفتن مطرح است.

این نمایشنامه نویسِ حوزه دینی همچنین از بی توجهی به اشعار بزرگان انتقاد كرد و افزود: شخصا مخاطب را مقصر می‌دانم؛ چراكه از خود بیگانگی و فرار از تمدن ایرانی را دامن می‌زنند.

سلیمی به رادیو گفت‌وگو گفت: ریشه یابی این مسئله به علاقمندی به تحرك باز می‌گردد ولی ذائقه مخاطبان در این عرصه به كارهای سخیف عادت كرده است.

دسترسی سریع