تابناك؛ برنج ایرانی ارزان شد

عضو هیئت‌مدیره انجمن برنج ایران با اعتقاد بر اینكه افزایش قیمت بر اثر هجمه رسانه‌ای بوده است، تاكید كرد كه بازار در 15 روز گذشته خوابیده و هم اینك رو به كاهش است.

1400/07/24
|
09:39

علی اكبریان در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو با بیان اینكه وارات برنج باید در زمان برداشت، ممنوع شود، گفت: مقدار مصرف برنج 80 میلیون ایرانی مشخص است و تولیدات نیز معلوم است و واردات، جزئی اجتناب ناپذیر در بازار است.

وی با بیان اینكه امسال از خرداد ماه بر طبل افزایش واردات و فزونی گرفتن قیمت ها كوبیدند، گفت: خشكسالی را نیز بهانه كردند ولی جهاد كشاورزی اعلام كرد 10 تا 15 درصد خشكسالی در مزارع برنج داشتیم كه در قیمت برنج تاثیر گذار نیست.

اكبریان سال های طلایی برنج را در سال های پر باران 1398 و 1399 عنوان و در عین حال اظهار كرد: با وجود كرونا و بسته شدن رستوران و تالار، اگر 15 درصد كاهش تولید داشتیم بالغ بر 25 درصد هم مصرف برنج در 1400 كاهش یافت.

وی تصریح كرد: جوی را ایجاد كردند كه برنج در حالت عادی افزایش قیمت پیدا كرد و عده ای از این مسئله سود بردند.

اكبریان گفت: ما دو نوع برنج ایرانی داریم یكی كیفی و دیگری پر محصول است كه اولی در خرداد ماه تا قیمت 43 هزار تومان در فروشگاه ها به فروش می رسید و برنج پر محصول 25 هزار تومان فروخته می شد كه افزایش بسیار بالا پیدا كرد.

وی ادامه داد: در 15 روز قبل بازار به طور كلی خوابیده است و برنج در مازندران و گیلان 10 تا 15 درصد افت قیمت داشته و عنبر بوی خوزستان نیز هنوز در نیامده است.

اكبریان با اشاره به افت قیمت ها در بازار اظهار كرد: برنج هاشمی تا 20 روز قبل، 42 هزار تومان به فروش می رسید؛ البته این قیمت در مركز گیلان است ولی همان برنج امروز در بازار با افت قیمت رو به رو شده است.

عضو هیئت مدیره انجمن برنج ایران با اعتقاد بر اینكه افزایش قیمت ها بر اثر هجمه رسانه ای بوده است، گفت: تمام مشكلات توسط سازمان برنج كشور حل می شود؛ البته اگر چنین سازمانی تشكیل شود!

نزدیكی قیمت برنج وارداتی و پرمحصول ایرانی

همچنین مسیح كشاورز، دبیر انجمن واردكنندگان برنج با بیان اینكه درباره قیمت هر روز در رسانه ها به مسئله برنج پرداخته است، اظهار كرد: بنده به بخشی از سخنان مهمان دیگر برنامه انتقاد دارم چون برخی از توزیع كنندگان یا وارد كنندگان، خود تولید كننده برنج هستند.

وی با بیان اینكه برنج یا توسط كشاورز گران اعلام می شود كه ناشی از قیمت تمام شده‌ی صعودی است و یا اینكه برنج با گران فروشی در بازار رو به رو است، گفت: گران فروشی توسط واسطه های برنج ایرانی و خارجی اتفاق می افتد.

كشاورز در خصوص لزوم نظارت بر بازار و گران فروشی‌ها اظهار كرد: بارها خدمت وزیر اعلام كرده ایم كه به طور متوسط ماهی 100 تن برنج با ارز نیمایی وارد كردیم و تاكید داشتیم كه از ناحیه افزایش بی رویه واردات برنج هیچ تهدیدی وجود ندارد.

وی خاطرنشان كرد: از طرفی با این قیمت‌ها، باید توجه می داشتیم كه هیچ ذخیره ای نخواهیم داشت تا برنج برای دوره مصرف دپو شود.

كشاورز افزود: قیمت برنج خارجی بسیار به برنج پر محصول ایرانی نزدیك بوده و فاصله‌ای اندك هم با برنج های برداشت آخرِ دوره دارد كه خود به عنوان یك فرصت تلقی می شود و موجب رقابت می‌شود.

دسترسی سریع