فردا؛ چرا «سلام فرمانده » فراملی و فرااندیشه‌ای منتشر شد؟

برنامه امواج شبهه رادیو گفت و گو با پاسخ به این سوال مطرح كرد: بال سبز انتظار و بال سرخ شهادت كه برای پابرجا بودن شیعه لازم و حیاتی است در اثر فاخر سلام فرمانده تقویت می شود و آهنگ این سرود به قدری دلنشین و دارای اثر تربیتی است كه ...

1401/04/04
|
07:49

سرود سلام فرمانده در اقصی نقاط كشور به ده ها شیوه به صورت خودجوش در مدارس ، مساجد و راهپیمایی ها اجرا شد . از دلایل موفقیت این نماهنگ می توان به گفتمان خاص آن ، جذابیت و مدل اجرای آن كه بسیار موثر بود ، اشاره كرد . هنگامی كه یك محصول هنری در مخاطبان خود به گونه ای نفوذ كند كه به ورد زبان آنها تبدیل شود یعنی كاملا موفق و اثرگذار بوده است‌ . رسانه های بیگانه در این میان سكوت نكردند و این سرود را نقض حقوق كودكان دانستند. ماهیت این گروه سرود كه نامش برگرفته از جمله معروف حاج قاسم است همه آن چیزی است كه دست مایه هجمه رسانه های بیگانه شده است. عصبانیت رسانه های معاند در برابر این نماهنگ در حالی است كه همخوانی دانش آموزان با آهنگ مستهجن خواننده لس آنجلسی كه سال گذشته منتشر شد مورد استقبال این رسانه ها قرار گرفت.

در سال های اخیر تلاش می شد شخصیت ها و نمادی امریكایی و غربی به عنوان قهرمان نسل جدید معرفی شوند اما تمركز بر قهرمانان ملی ما به خصوص در سال های اخیر و تاثیرگذاری آن برای نسل جدید موجب نگرانی رسانه های معاند شده است. این نگرانی موجب شد تا بیگانگان به وب سایت " نوجوان " وابسته به سایت رهبری هجوم ببرند تا مانع آشنایی دهه نودی ها با قهرمان ملی خود شوند . با توجه به لزوم شناخت راهبرد فریب دشمن در این عرصه ، برنامه « امواج شبهه » امروز به بررسی مدل های ناكامی رسانه های بیگانه در مواجهه با نقطه زنی های اجتماعی و فرهنگی در ایران می پردازد . در این برنامه كه به همت سرویس سیاسی رادیو گفت وگو برگزار شد ، دكتر محمودرضا كبیری یگانه ، معاون ارتباطات و امور بین الملل شورای شهر تهران و مهندس محمد قنبری ، كارشناس ارشد رسانه و فضای مجازی به گفتگو و مباحثه پرداختند كه در ادامه مشروح آن را می خوانید ؛


** آقای كبیری ، گرچه سرود سلام فرمانده نقطه نمایانی برای هجمه های دشمن است اما این نوضوع تازه آغاز نشده و به این نماهنگ هم ختم نمی شود. با نگاهی به گذشته می توان نمونه های بسیاری همچون این موضوع را پیدا كرد . شما پیشینه این عرصه را چگوته ارزیابی می كنید؟

" سلام فرمانده " بغض فروخورده مردمانی است كه به دنبال منحی خود هستند . می توان این آهنگ را یك كنش اجتماعی و فرهنگی دانست كه پیشینه ای به وسعت تاریخ شیعه دارد. به همین دلیل لازم می دانم اندكی درباره تاریخ شیعه سخن بگویم. علیرغم سخن پراكنی رسانه های معاند درباره تفكر شیعی ، اندیشه و ساختار مهدویت كاملا مهربان ، آرام و همراه با منطق دارد كه پیشینه بسیار طولانی و قدرتمندی دارد . در طول تاریخ فرهنگی شیعه شعرای بسیار بزرگی چون دعبل خزایی ، ابوعامر ، محتشم كاشانی و شیخ صفی الدین حلی بودند كه در وصف ائمه شعر سروده اند. همچنین افرادی نظیر فردوسی ، عطار نیشابوری و مولانا تصنیف های بسیار زیادی در توصیف امیرالمومنین (ع) سروده اند . در سده سوم و چهارم هجری ، شاعرانی همچون شهید بلخی و رودكی سمرقندی در مدح ائمه اطهار نوشته های بسیار زیادی دارند . به همین دلیل بنی امیه تلاش بسیار زیادی كرد تا با زر ، پول و تزویر این ساختار و اندیشه فرهنگی را به نوعی از شیعه بگیرد و برای خود یك ساختاربندی ایجاد كند اما موفق نشد ، پس به تمسخر روی آورد و امروز این روند را در مورد سرود « سلام فرمانده » می بینیم .

دسترسی سریع