خبرگزاری صدا و سیما: سه راهبرد اصلی توسعه اشتغال در كمیته امداد

معاون اشتغال كمیته امداد از پرداخت تسهیلات ویژه به فعالان كسب و كار در صورت استخدام مددجویان كمیته امداد خبر داد.

1399/04/17
|
10:35

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتگو در بخش ویژه «باسخنگویان» با حجت الله عبدالملكی معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی (ره) به صورت تلفنی گفتگو كرد.

حجت الله عبدالملكی با بیان اینكه مهم‌ترین برنامه كمیته امداد امام خمینی (ره) برای رفع فقر در كشور توسعه اشتغال است، گفت: عمده مخاطبان و افراد تحت پوشش را كسانی تشكیل می‌دهند كه مستعد اشتغال هستند، اما اشتغالی كه باید با شرایط اقتصادی و خانوادگی آن‌ها هم خوانی داشته باشد.

معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی (ره) اظهار كرد: در سال 99 برنامه‌ای برای توسعه همكاری فعالان كسب و كار برای رفع بیكاری محرومان داریم و این مهم یكی از سه راهبرد اصلی اشتغال كمیته است.

وی افزود: در كشور صد‌ها هزار و شاید چند میلیون نفر فعال در حوزه كسب و كار داریم كه می‌توانند در چارچوب فعالیت اقتصادی خودشان كمیته را برای ایجاد زمینه اشتغال محرومان كمك كنند. یك گروه از این افراد كارفرما‌ها هستند یعنی كسانی كه صاحب یك كسب و كار هستند و امكان این را دارند با استخدام مددجویان كمیته امداد، فرصت‌های شعلی را برای این افراد و خانواده هایشان فراهم آورند.

عبدالملكی درباره دلیل رجوع كمیته به فعالان كسب و كار برای اشتغال مددجویان بیان كرد: به جز دلیل معنوی، در این راستا سه بسته تشویقی برای كارفرمایان در نظر گرفته ایم. بسته نخست وام قرض الحسنه است یعنی به ازای هر یك نفر مددجویی كه موسسات و شركت‌ها و همچنین كارفرمایان استخدام كنند، 50 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه با سود 4 درصد و بازگشت پنج و هفت ساله پرداخت می‌كنیم.

وی در تشریح این طرح اظهار كرد: سقف این وام 10 نفر است و در واقع هر فعال كسب و كار می‌تواند تا 10 نفر از مددجویان كمیته امداد را استخدام كند و به این شكل 500 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه با سود چهار درصد دریافت می‌كند. این طرح ابلاغ شده و در حال اجرا است. در همین راستا سال گذشته برای 16 هزار و 800 نفر از مددجویان و خانواده هایشان در قالب همین برنامه شغل ایجاد كردیم و با پرداخت بیمه كامل در حال فعالیت هستند.

معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی (ره) از برنامه‌ریزی برای اشتغال 30 هزار نفر از مددجویان كمیته امداد در قالب این طرح گفت و افزود: دومین بسته تشویقی كارفرمایان در این طرح، حق بیمه سهم كارفرما است كه در مناطق عادی تا دو سال پرداخت می‌شود و در مناطق محروم با ضریب محرومیت 6 و 7 تا سه سال پرداخت صورت می‌گیرد و در مناطق محروم با ضریب محرومیت 8 و 9 تا چهار سال حق بیمه سهم كارفرما توسط كمیته به صورت یارانه پرداخت می‌شود.

وی افزود: در دو حالت دو بسته تشویقی یعنی پرداخت تسهیلات و حق بیمه توسط كمیته امداد همزمان صورت می‌گیرد؛ حالت اول فعالیت در مناطق محروم با ضریب محرومیت 6 تا 9 است. حالت دوم نیز مربوط به شركت‌های دانش بنیان است كه اگر از اعضای كمیته امداد استخدام و در فعالیت‌های علمی و فنی از آن‌ها استفاده كنند، در هر نقطه از كشور باشند، دو بسته تشویقی را همزمان پرداخت می‌كنیم.

حجت الله عبدالملكی درباره سهم كشاورزی در اشتغال مددجویان اظهار كرد: بیش از 50 درصد از طرح اشتغال مددجویان در روستا‌ها اجرایی می‌شود و مخاطب كمیته خانواده‌های روستایی و كشاورزی و دام پروری هستند. پدران خیلی از این افراد سابقه دام داری داشته و یا خودشان زمین‌های كوچكی دارند كه می‌توانیم به آن‌ها در حوزه كشاورزی كمك كنیم.

وی از ورود كمیته امداد به اشتغال بخش كشاورزی مجددیان از طریق حوزه شركت‌های دانش بنیان خبر داد و اظهار كرد: یك شكل جدید گلخانه‌هایی با بازدهی بالا و دانش بنیان با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به صورت پایلوت در حال اجراست كه هزینه آن بسیار كم است. در واقع با كمتر از 50 میلیون تومان می‌توان یك واحد گلخانه مدرن و كوچك و با بازدهی مناسب راه‌اندازی كرد كه می‌توان مورد استفاده قرار داد.

معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی (ره) خاطرنشان كرد: هفته قبل با حضور دكتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نخستین طرح پرورش ماهی‌های فوق متراكم را در سیستان و بلوچستان افتتاح كردیم. این طرح در فضای بسیار محدود و تقریباً در 30 الی 40 متر مربع و با یك استخر پیش ساخته كوچك به اجرا در آمد. در این استخر حجم زیادی ماهی پرورش داده می‌شود و از نظر اقتصادی بسیار به صرفه است.

وی همچنین به طرح پرورش گیاهان و ماهی به صورت همزمان اشاره كرد و گفت: در این روش مقداری آب در مدارس بسته بین استخر ماهی و گیاهان شامل سیفیجات و گل‌های آپارتمانی حركت می‌كند و یك هم افزایی عالی بین گیاه و ماهی اتفاق می‌افتد یعنی ماهی آب گیاه را تغذیه می‌كند و گیاهان آبی كه ماهی تعذیه می‌كند را استفاده می‌كند و در نتیجه مصرف آب بسیار كاهش پیدا كرده و بازدهی را نیز دو چندان می‌كند.

دسترسی سریع