خبرگزاری آریا: واكسن آنفولانزا، فروش اینترنتی ندارد

خبرگزاری آریا- معاون اجتماعی پلیس فتا درباره فروش واكسن آنفولانزا بصورت مجازی هشدار داد و این كار را كلاهبرداری و جرم دانست.

1399/06/31
|
14:25

به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از رادیو گفتگو، سرهنگ رامین پاشایی با اشاره به اینكه مجرمان در فضای مجازی، به راحتی نیاز‌های مردم و خواست آن‌ها را در قالب گفتگو در شبكه‌های اجتماعی رصد می‌كنند و می‌دانند چه چیز‌هایی قرار است بین مردم دست به دست و واگذار شود، گفت: این‌ها بر اساس همین داده‌ها، پلتفرم مجرمانه خود را طراحی می‌كنند.

وی ادامه داد: واكسن آنفولانزا یكی از همین موارد است كه قدری كمیاب است و مسئولان وعده داده‌اند كه به وفور در اختیار مردم قرار خواهد گرفت، ولی نگرانی‌ها از ویروس كرونا، تقاضای كاذب را تشدید می‌كند.

سرهنگ پاشایی با اشاره به اینكه مردم نباید فریب متقلبان و كلاهبرداران را در شبكه‌های اجتماعی بخورند، گفت: این افراد در پیام رسان‌های غیر بومی ادعا می‌كنند كه به واكسن‌های آنفولانزای خارجی و بعضا تولید داخل دسترسی دارند.

وی با بیان اینكه این مجرمان از نام شركت‌های دارویی وابسته به وزارت بهداشت سوء استفاده می‌كنند، تاكید كرد: تا این لحظه هیچ مجوزی برای فعالیت داروخانه آنلاین در كشور نداریم.

به گفته سرهنگ پاشایی پزشكان آنلاین برای ارائه یكسری اطلاعات اولیه در فضای مجازی فعال هستند، ولی برای دریافت نسخه و تجویز دارو، حتما باید به صورت بالینی دیدار با پزشك صورت گیرد؛ تاكید كرد: مجوز داروخانه آنلاین در فضای مجازی وجود ندارد.

معاون اجتماعی پلیس فتا با بیان این مطلب گفت: هر كس سایت برای فروش دارو دایر كند، یك مجرم است و این مسئله مبتلابه همه كشورهاست.

سرهنگ پاشایی از عملیات بین الملل برای فروش دارو خبر داد كه سالانه انجام می‌شود و همه پلیس‌های تخصصی در این طرح درگیر هستند و گفت: مردم قطعا بدانند فروش اینترنتی واكسن از دو حالت خارج نیست. در شایع‌ترین رویه پول دریافت می‌شود، اما هیچ دارویی به شخص واگذار نمی‌شود.

وی افزود: در نوع دوم كلاهبرداری، این افراد وجدان را زیر پا گذاشته و داروی تقلبی یا دارویی غیر را در بسته بندی و قیمت گزاف و با آرم فلان كشور و شركت به مردم واگذار می‌كنند.

سرهنگ پاشایی خاطرنشان كرد: تجزیه و تحلیل پرونده‌های قضایی پلیس فتا این دو حالتِ كلاهبرداری را نشان می‌دهد و هفته گذشته هم باند 6 نفره در شهریار دستگیر شدند و متاسفانه علاوه بر اینكه پول دریافت می‌كردند، سلامت جسمی مردم را به خطر می‌انداختند.

وی گفت: برخی سایت‌ها مجوز ئی-نماد داشته و از پلیس فتا هم مجوز گرفته‌اند، اما باز هم مرتكب تخلف می‌شوند یعنی تبلیغی ناظر بر وجود داروخانه اینترنتی می‌كنند. این سایت‌ها مختصِ خدمات محصولات بهداشتی هستند، اما از این پوشش سوء استفاده كرده و دارو تبلیغ می‌كنند كه این فعالیت هم جرم است.

سرهنگ پاشایی خاطرنشان كرد: ما فروش دارو در فضای مجازی نداریم و این مسئله جرم است.

دسترسی سریع