شبكه خبر: ایران جزء پنج قدرت اول سایبری

كارشناس ارشد مسائل بین‌الملل بنا به اذعان آمار‌های جهانی قدرت سایبری جمهوری اسلامی را جز 5 كشور اول دنیا دانست.

1399/07/07
|
09:18

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبكه خبر،حسام الدین ملك محمدی با حضور در استودیوی پخش زنده برنامه "گفتگوی سیاسی" در رابطه با جایگاه ایران در عرصه توانمندی‌های سایبری گفت: یكی از علت‌های ورود كشور به فضای سایبر، وجود حجم بالای اطلاعات در این فضاست؛ چنانچه این قدرت یكسری الگو‌ها را در دل خود دارد و مجموعِ آن، قلمرو سایبری را تشكیل می‌دهد.

وی تجهیزات الكترونیكیِ متصل به وب را اصلی‌ترین بستر برای قدرت سایبری دانست و گفت: این قدرت، توانایی كسب و جذبِ نتایج مورد نظر از مسیر منابع اطلاعات متصل به بستر مجازی را مهیا می‌كند.

ملك محمدی افزود: در بستر فضای سایبر، تواناییِ اخذ نتایج و تاثیر گذاشتن در سایر محیط‌های عملیاتی امكان‌پذیر است.

وی فضای سایبری را بستر پنجم برای تاثیرگذاری نظامی بر دیگران خواند و تصریح كرد: امروز فضای سایبر و جنگ‌های سایبری بر جنگ‌های زمینی، دریایی و هوایی سایه افكنده و در حوزه جنگ‌های فضایی نیز جایگاه ویژه برای خود باز كرده است.

ملك محمدی ادامه داد: فضای سایبر بعنوان محاط بر محیطِ عملیات‌های نظامی شناخته می‌شود. br/ وی این موضوع را در قضیه هك كردن پهپاد متجاوز "آر-كیو-170" امریكایی مثال زد و گفت: ما ورود توانمندی سایبری را در كشف، خنثی‌سازی و گروگان‌گیری دیدیم كه درپیِ آن، پهپاد متجاوز را از آنِ خود كردیم.

ملك محمدی همچنین ایجاد جنگ‌های الكترونیك و اختلالات فضای‌مجازی بر سیستم و سامانه‌های دشمن را از دیگر دستاورد‌های جنگ سایبری عنوان كرد و افزود: قدرت سایبری به دو حوزه داخلی و خارجی تقسیم بندی می‌شود. در این میان بخش داخلی از زیرساخت‌های حیاتی، حساس و مهم كشور محافظت می‌كند و توانمندی پاسخگویی ملی در حوزه سایبری را ارتقا می‌دهد.

وی قدرت سایبری خارجی را نوعی از توان پدافندی در برابر آفند‌های دشمن قلمداد كرد و افزود: در قدرت سایبری داخلی و تامین نیازمندی‌های اول كشور الزام نخست، ایجاد شبكه ملی اطلاعات است و این بستر چنان امن است كه سامانه و سیستم و دسترسی‌ها را در بستری خودی مدیریت می‌نماید كه قدرت سایبر را در كشور تقویت كرده و به تراز مورد نظر انقلاب اسلامی خواهد رساند.

به گفته ملك محمدی، توان سایبری كشور همواره در سطح دفاع عمل می‌كرد و در مقابله با زیاده خواهی‌های دشمن مورد استفاده قرار می‌گرفت، اما در قضیه ویروس استاكس-نت، رشد فضای سایبر را ملاحظه كردیم.

این تحلیلگر حوزه مجازی بر اساس آمار‌های جهانی، ایران را دارنده یكی از 5 قدرت سایبری دنیا معرفی كرد و گفت: دشمن همواره توان سایبری كشورمان را مهاجم معرفی می‌كند و تهمت‌هایی را در این حوزه به ما وارد می‌نماید؛ در حالی كه توان سایبری كشور درون زا بوده و بر اساس منافع و منابع ملی است.

ملك محمدی افزود: ما اعتقاد داریم رتبه سایبری ایران از پنجم هم بهتر است [و به رتبه‌های اول تا سوم میل می‌كند]؛ زیرا توانایی بیشتر را در خود می‌بینیم. چنانچه امروز توان سایبری را در حوزه ارائه خدمات به مردم در راستای برطرف كردن نیازهایشان در شرایط كرونایی معطوف كرده‌ایم.

دسترسی سریع