خبرگزاری شبستان: ارتباط با كشورهای همسایه باید اولویت نخست باشد

دیپلمات اسبق كشور با بیان اینكه كشورهای توسعه یافته اولویت را در ارتباط اقتصادی با كشورهای اطراف خود قرار داده اند، گفت: امروزه ارتباط اقتصادی با كشورهای اطراف نه یك توانمندی بلكه نوعی الزام است.

1399/10/24
|
11:16

گزارش خبرگزاری شبستان، ابوالفضل ظهره وند، دیپلمات اسبق كشور و كارشناس مسائل بین المللی در برنامه «گفتگوی اقتصادی» رادیو گفتگو اظهار كرد: ما با كشورهایی همسایه هستیم كه از نظر جمعیت و ظرفیت های اقتصادی می توانند یك بلوك و منطقه تجاری را شكل دهند.

وی با بیان اینكه كشورهای توسعه یافته اولویت را در ارتباط اقتصادی با كشورهای اطراف خود قرار داده اند، افزود: امروزه ارتباط اقتصادی با كشورهای اطراف نه یك توانمندی بلكه نوعی الزام است.

ظهره وند نوع نگاه به جایگاه ایران در حوزه بین الملل و منطقه را در موفقیت ارتباط اقتصادی كشور موثر خواند و گفت: كشوری می تواند موقعیت آینده خود را تضمین كند كه در عرصه رقابت اقتصادی سهم پایدارتری داشته باشد.

دیپلمات اسبق كشور انسجام درون ساختاری، مدیریت سیستماتیك و پایا و توجه به منافع ملی را از الزامات و زیرساخت های ضروری برای موفقیت در عرصه اقتصادی برشمرد و گفت: مهم تر و ضروری تر از همه اسناد بالادستی و شوراهای مختلف، وجود یك پیشران است كه آینده ایران را ترسیم كند و همه دستگاه های ذیربط هم تحت الامر این پیشران باشند.

وی با انتقاد از صدور و ابلاغ بخش نامه های متعارض در سیستم اداری گفت: بسیاری از بخشنامه ها به نفع یك عده و به ضرر عده دیگر است و همین مسائل انواع فسادها را در اقتصاد رقم می زند.

ظهره وند با بیان اینكه بخش خصوصی هم درگیر مسائل سیاسی و امنیتی است، گفت: ما باید عناصری را به عنوان پیشران در این حوزه انتخاب كنیم كه هم از نظر درك و فهم مسائل سیاسی و امنیتی در تراز ملی باشند و هم اینكه روحیه خودگذشتگی داشته باشند.

كارشناس حوزه بین الملل با تأكید براینكه همه مشكلات اقتصادی تقصیر وزارت خارجه نیست، گفت: وزارت خارجه آن چیزی را اجرا می كند كه به آن ابلاغ شود و لذا تا زمانی كه این موضوعات درخواست نشود كاری نمی كند.

ظهره وند مطرح كرد: ما می توانیم از 16 كشور همسایه، حداقل 6 كشور را در یك گروه مشخص، سازماندهی كنیم و متناسب با واردات، صادرات انجام دهیم.

دسترسی سریع