خبرگزاری دانشجو: كاهش 15 تا 20 درصدی قیمت میوه

رئیس اتحادیه بار فروشان میوه و تره بار از كاهش 15 تا 20 درصدی میوه در پیِ امتناع مردم از خرید و نیز فزونی گرفتنِ عرضه در میدان خبر داد.

1400/05/06
|
10:30

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مصطفی دارایی‌نژاد اظهار كرد: شب گذشته 23 هزار تن بار ورودی به میدان داشتیم كه حدود 4 هزار تن هنوز مانده است.

وی قیمت بار را بر اساس عرضه و تقاضا دانست و تاكید كرد: زمانی كه بار بدین صورت بماند، قیمت ها می شكند. از طرفی مردم از گرانی ها استقبال نكرده و به قول ما اهالی میدان میوه و تره بار، بازار كساد است.

دارایی نژاد با اعلام اینكه امروز15 تا 20 درصد قیمت میوه شكسته است، افزود: باران موسمی هندوستان موز را نابود می كند؛ لذا برای اكوادور و فیلیپین برنامه ریزی واردات موز داشتیم و اگر قیمت موز و انبه بالا می رفت، قیمت سایر اقلام داخلی نیز افزایش پیدا می كرد.

وی خاطرنشان كرد كه بار فروشان با واردات صد در صد مخالف هستند و الا اگر اجبار نبود، موز و انبه را هم وارد نمی كردند.

دارایی نژاد تاكید كرد: همه كشورها بر اساس الگوی كشت برنامه ریزی و به كشاورزان آموزش می دهد. در این میان ما سه میلیون تن سیب زمینی اضافی كشت می كنیم كه اگر برای صادرات برنامه ریزی نكنیم، موجب ضرر كشاورزان خواهد شد.

رئیس اتحادیه بار فروشان میوه و تره بار معتقد است تنظیم بازار باید در سردخانه مركزی ذیل اتحادیه شكل گیرد و اگر احساس شود محصولی در بازار كم شده است، بلافاصله به بازار عرضه گردد.

دارایی نژاد افزود: مدیریتِ عرضه و تقاضا كاری سخت است ولی در این مدت دوندگی بسیاری كرده ایم و تا 7 ماه دیگر كلنگ زنیِ این سردخانه بزرگ را انجام خواهیم داد.چراكه ما از فله فروشی هیچ عایدی نخواهیم داشت.


گوشت و مرغ هم ارزان می شود

در ادامه محمدجواد عسگری، عضو كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی نوسان قیمت را ناظر بر عرضه و تقاضا و نیز نظارت عنوان كرد و گفت: وقتی عرضه و تقاضا بالا باشد قیمت كاهش می یابد و پیش بینی می شود قیمت ها كاهش پیدا كند.

وی با اشاره به ورود نهاده ها به كشور، پیش بینی كرد قیمت مرغ و گوشت هم قدری تغییر پیدا كند.

عسگری لزوم سرمایه گذاری در بخش احداث سردخانه را متذكر شد تا تعادل بازار حفظ شود و در این بین محصولات بسیاری تولید می كنیم كه پس از دپو بایستی با قیمتی مناسب به بازار عرضه شود.

وی افزود: امروزه بسیاری خانواده ها به دلیل گرانی، حتی سراغ میوه هم نمی روند و گاه برای خرید نان دچار مشكل بوده و محتاج هستند.

عسگری ادامه داد: امنیت نگهداری میوه باید اتفاق افتد و دستور دادیم كه دستگاه ها مسیر سرمایه گذاری را تسهیل نمایند.

این نماینده مجلس همچنین در خصوص سخنان دیگر مهمان برنامه اظهار كرد: ما در حال تعریف سامانه ای هستیم كه میزان محصولات كشاورزی در كشور و نیز صادرات آن را بسنجیم و امیدواریم هرچه زودتر این سامانه را ارائه دهیم.

دسترسی سریع