آیند؛ 65هزار و 620نفر معتاد متجاهر آواره خیابان‌ها هستند

مدیركل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدرِ ریاست جمهوری در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو، آمار تقریبی معتادان متجاهر را 65 هزار و 620 نفر تخمین زد.

1400/09/15
|
07:25

حمیدرضا صرامی در ارتباط زنده تلفنی با برنامه رادیو اعلام اینكه در خصوص آمار معتادان متجاهر گاه با بیش برآورد و در برخی اوقات با كم برآوردی رو به رو هستیم، تاكید كرد: گاه درپی مصلحت اندیشی هستیم و در پاره‌ای موارد در اعلام آمار بالا، درصدد ایجاد یك شوك برای جامعه هستیم.

او آمار تقریبی معتادان متجاهر را تخمین زد و افزود: هیچگاه به آمار دقیق دست پیدا نمی‌كنیم چون وقتی اعتیاد جرم تلقی شود، در هیچ كشوری نمی‌توان به آمار دقیق دسترسی پیدا كرد.

صرامی به آمار تقریبی 65 هزار و 620 نفر اشاره كرد و گفت: این عدد در تهران حدود 22 هزار نفر است و الباقی آمار به سایر كلان شهرها اختصاص پیدا می‌كند.

او نرخ مهاجرت به كلان شهر را به دلیل نبود اشتغال و اسكان در حاشیه شهرها، موجب رشد آمار معتادان متجاهر عنوان كرد و افزود: در این سیستم، خرده نظام اقتصادی نمی‌تواند فعالیتی مناسب داشته باشد كه پیش زمینه تجاهر را ظهور و بروز می‌دهد.

صرامی در عین حال طلاق و فوت والدین را موجب آوارگی نوجوانان در خیابان دانست و گفت: دریافت برچسب منفی از سوی جامعه، زمینه را برای تجاهر در خیابان ایجاد می‌كند.
مدیركل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدرِ ریاست جمهوری به رادیو گفت‌وگو گفت: مسئله تجاهر دارای آسیب‌های روانی و شكل گیری سبك زندگی نامناسب است و نیز جرایم و بیماری‌های جسمانی را در بر دارد.

بودجه های میلیاردی برای مقابله با معتادان متجاهر
همچنین سعید صفاتیان، پژوهشگر در حوزه آسیب‌های اجتماعی با اشاره به آمار و ارقام تعداد معتادان متجاهر، گفت: این افراد در سال 85 بین 15 تا 20 هزار نفر در كل كشور بودند ولی امروزه این آمار به بیش از 100 هزار نفر رسیده است.

اودر خصوص علت‌ها به تغییر الگوی مصرف و ضعف در سیستم درمان و پیشگیری اشاره كرد و افزود: مسائل اقتصادی و دسترسی راحت به مواد مخدر و نیز قیمت مناسب آن بر رشد این آمار تاثیر گذار است.

صفاتیان با بیان اینكه بودجه‌های چند ده میلیاردی برای مقابله با معتادان متجاهر هزینه می‌شود ولی برنامه‌ها به جایی نمی‌رسد، از دیدگاه‌های نظامی و انتظامی در مقابله با این معضل اجتماعی انتقاد كرد و افزود: رویه‌ها بر اساس روان كاوی و روان شناسی و پزشكی و مددكاری نیست.

دسترسی سریع