بیابانی در رادیو گفتوگو عنوان کرد: بسیج جامعه زنان از حیث گسترده مخاطبین و جغرافیای عمل به مثابه یک سازمان بسیج است اما خاص فعالیتهای خواهران میباشد و عمده رسالت و ماموریت آن کمک به ایجاد جامعه خانواده محور است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو؛ مینا بیابانی، مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» در مورد بسیج و وظایف اجتماعی آن گفت: در جامعه خانواده محور آنچه که حائز اهمیت است این موضوع میباشد که زن هر چند هویتی مستقلی از خانواده دارد، ولی ماموریت اصلی او در هستی و آفرینش زن بودن و مادر بودن است.
وی افزود: در منظر جامعه شناسان همواره عنوان میشود که زنان نقش اساسی در تحولات جامعه دارند و ضمن موثر بودن در نقش آفرینی فردی در نقش آفرینی اجتماعی هم گستره تاثیر گذاری عظیمی دارند.
بیابانی با تاکید بر لزوم داشتن یک نگاه فراجنسیتی به جامعه زنان گفت: زن علاوه بر نقش همسری و مادری نقش مربی و تربیتی که مهم ترین نقشها در عالم هستی است را نیز بر عهده دارد.
مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور تصریح کرد: تربیت نسل یکی دیگر از ماموریتها و رسالتهای مهمی است که بسیج جامعه زنان بر عهده دارد که آن هم منطبق بر گفتمان انقلاب اسلامی است که نشات گرفته از دیدگاه اصیل اسلامی میباشد.
*** اجرای طرح فدک در راستای اشغالزایی بانوان
وی در ادامه با بیان اینکه در راستای توسعه اشتغال خانگی برای زنان با تمرکز بر اشتغال زنان سرپرست خانوار است طرحی به عنوان طرح فدک تدوین و ابلاغ شده است گفت: هدف طرح فدک کارآفرینی و ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار با استفاده از ظرفیت بانوان بسیجی است.
مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور با بیان اینکه بسیج جامعه زنان کارگروههای مختلفی با حضور متخصصین و اندیش ورزان در حوزههای متعدد جمعیت، تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده دارد و در این موضوعات نیز برنامه ریزیهایی انجام میدهد گفت: یکی از مشکلاتی که در کشور داریم این است که دستگاههای نظارتی، نظارت دقیق بر عملکرد دستگاههای اجرایی ندارند، و چنانچه این نظارتها دقیق انجام میشد تا کنون نقاط تقاطعی دیده شده بود و برای اصلاح آن راهکارهایی ارائه شده بود.
*** بسیج منتظر بودجه دولت نیست
بیابانی با تاکید بر اینکه بسیج باید فعالیتها و راهبردهای کلان خود را بر مبنای حضور نخبگان و اندیشورزان انجام دهد ادامه داد: بسیج به واسطه این که یک سازمان مردم نهاد است و گرداننده اصلی بسیج خود مردم هستند، منتظر اعتبار، بودجه و این دست مباحث نیست کما این که در سالهای اخیر به جد این موضوع مشخص شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر هم بخش عمده اعتبارات بسیج به واسطه حضور مردمی اداره میشود و در دو سال اخیر علاوه بر شیوع کرونا با بحرانها و حوادث طبیعی بسیار زیادی اعم از سیل، زلزله و... مواجه بودیم و اگر قرار بود با اعتبارات دولتی این مشکلات را حل کنیم، نمیتوانستیم.
مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور با تاکید بر اینکه هفته بسیج یادآور اخلاص و فداکاری و ایثار است و بسیج با این ویژگیها شناخته میشود گفت: بسیج به عنوان کانون فرهنگ سازی قوی در جامعه تشکیل شده و فعالیت دارد.
وی افزود: در بستر تحولات فرهنگی واجتماعی جامعه عوامل متعددی دخیل هستند که در این بین، کانونهای فرهنگ ساز یکی از موثر ترین تحولات در این حوزه هستند و البته در کنار کانونهای فرهنگ ساز همیشه تشکلات اجتماعی، سازمانهای مردم نهاد، احزاب و گروهها به عنوان نقاط فرعی در کنار کانونها حضور و نقش موثری دارند اما کانونهای فرهنگ ساز منشاء تحولات مطرح میشوند.
*** گفتمان انقلاب اسلامی در راستای منافع استکبار نیست
بیابانی اظهار داشت: در تاریخ انقلاب فراز و فرودهای زیادی داشتهایم و در 42سال عمر انقلاب اسلامی تحولات فرهنگی اجتماعی زیادی هم شاهد بودهایم و یکی از اختصاصات انقلاب اسلامی به عنوان یک انقلاب عظیم فرهنگی اجتماعی این است که یک گفتمانی را در جهان ارائه داد که در راستای منافع استکبار نیست و همین باعث ایجاد تضاد گفتمانی و هجمههای استکبار شده است.
وی در رادیو گفتوگو ادامه داد: استکبار به جهت به خطر افتادن منافعش برای غلبه بر این گفتمان گاهی در عرصههای نظامی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، علمی به مقابله میپردازد و گاهی نیز کلیه این عرصهها را درگیر میکند.
مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور در حال حاضر کشور ما مواجه با همه درگیریها است و در این موقعیت ضرورت دارد یک نیروی مردمی مانند بسیج که برای حمایت و حفظ و حراست از این دستاوردها ایجاد شده است کلیه توانمندیهای لازم را برای حفظ این دستاوردها در خودش ایجاد کند.
*** با سیاه نمایی رسانهای موفقیتهای بسیج نادیده گرفته میشود
وی ادامه داد: در طی این سالها بسیج همواره تلاش داشته در تمام حوزهها به شکل تخصصی ورود پیدا کند و موفقیتهای زیادی را برای کشور رقم زده است که متاسفانه به دلیل برخی سیاه نمایی رسانهها هم در خارج و هم در بخش خودی در داخل و افرادی که متاثر از تفکر غربگرایی و تفکر غربی هستند و همیشه تمرکز بر نیمه خالی لیوان دارند، تلاش کردند با دامن زدن به این نگاه و تمرکز بر دیدن نیمه خالی لیوان، همه موفقیتهای بسیج را نادیده بگیرند.
بیابانی در پاسخ به چرایی تغییر نام بسیج خواهران به بسیج جامعه زنان اظهار داشت: با روندی که انقلاب اسلامی در طی این سالها داشته و با توجه به اینکه در هر شرایط و مقطع زمانی نیاز به یک توانمندی و ظرفیت مضاف بر گذشته وجود دارد، بسیج جامعه زنان نیز به عنوان جزئی از این تشکل مردمی وظیفه دارد دائم خود را روز آمد کند و متناسب با شرایط اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و... به روز عمل کند.
وی ادامه داد: در روزهای اولیه انقلاب عنوان بسیج خواهران پاسخگوی نیاز آن روزها بود ولی با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی این نیاز احساس شد بسیج جامعه زنان به واسطه این که باید گستره عظیمی از جامعه مخاطب خود را پاسخگو باشد و تحت پوشش فعالیتهای خود در بیاورد مناسب است که این عنوان را به عنوان بسیج جامعه زنان با در نظر گرفتن شمولیت و کلان نگری تغییردهد.