معنوی در رادیو گفتوگو عنوان کرد: در حال حاضر بیش از 50 درصد هزینههای درمانی از جیب مردم پرداخت میشود که بر اساس قانون پنجم برنامه توسعه قرار بود این مبلغ به زیر 30 درصد کاهش یابد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو؛ سعید معنوی، معاون دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت کشور با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» در مورد مردم، معیشت و افزایش تعرفههای پزشکی گفت: آن چیزی که اکنون در قالب تعرفه گذاری مورد نظارت و کنترل قرار دارد مطلوب نیست ولی متناسب با شرایط کشور و مقتضیات آن است.
وی افزود: در حال حاضر هزینه ویزیت پزشک متخصص در بخش خصوصی 80 هزار تومان و پزشک فوق تخصص حدود 101 هزار تومان و هزینه ویزیت پزشک متخصص در بخش دولتی 24 هزار و 200 تومان و پزشک فوق تخصص 35 هزارتومان است که 70 درصد آن را بیمه پرداخت میکند و 30 درصد را خود بیمار پرداخت میکند.
معنوی با بیان اینکه 4 نوع تعرفه، دولتی، عمومی غیردولتی، خصوصی، خیریهای داریم که نوع تعرفه گذاری آنها به مالکیت مراکز برمی گیرد گفت: در حال حاضر فرانشیز مردم در بخش بستری دولتی 10 درصد و در بخش سرپایی دولتی هم 30 درصد است.
معاون دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت کشور اظهار داشت: تعرفههای تشخیصی درمانی هر ساله بر اساس شاخصهایی مانند قیمت تمام شده خدمات، منابع هزینهای، وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم و... تعیین میشود.
وی با بیان اینکه منابع مالی بیمهها از محل دریافت حق بیمه افراد میباشد گفت: در حال حاضر 7 درصد از حقوق و مزایای فرد به عنوان حق بیمه دریافت میشود که 5 درصد آن را دولت پرداخت میکند و 2 درصد را خود بیمه شده میپردازد.
*** در تهران تنها 15 درصد پزشکان متخصص تحت پوشش بیمه قرار دارند
معاون دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت کشور بیان داشت: در کشور ما انبوهی از خدمات تشخیصی و درمانی تحت پوشش بیمه هستند و در برخی از شهرها مانند شهر تهران 15 درصد متخصصین تحت قالب قراردادهایی بیمه هستند ولی در برخی شهرها 90 درصد پزشکان در بخش خصوصی تحت پوشش بیمه هستند.
معنوی با تاکید بر اینکه پایداری منابع برای بیمهها موضوع مهمی است و اینگونه نیست که صد در صد پولی که در بخش سلامت هزینه میشود از منابع دریافت حق بیمه باشد بلکه دولت نیز ازمحلهای مختلف کمکهایی به تامین منابع بیمهها میکند و هم اکنون در قالب بودجه عمومی1 درصد از محل مالیات بر ارزش افزوده در حوزه سلامت کمک میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امسال منابع بیمهای کشور 10 درصد رشد داشت و 28و نیم درصد افزایش تعرفههای مصوب را داشتهایم که بیمهها و دولت برای تامین این فاصله باید منابعی را در نظر بگیرند گفت: اگر وضعیت اقتصادی دولت بهتر باشد تمایل به هزینه کردن در بخش سلامت بالاتر است.