یک مدرس دانشگاه با بیان اینکه خانوادهها تصور میکنند که فضای مجازی و ماهوارهها میتوانند جایگزین کتاب باشند گفت: خانوادهها تصور میکنند که فضای مجازی جایگزین کتاب است در حالی که ویژگی که کتاب دارد، هیچ رسانهای ندارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت و گو، دکتر عادل خالقی ثمرین دکترای تخصصی روانشناسی، مدرس دانشگاه و کارشناس مسائل آموزش و پرورش با برنامه «گفتگوی فرهنگی» در مورد ضرورت زنگ کتابخوانی در خانه و مدرسه مصاحبه تلفنی کرد.
خالقی ثمرین با بیان اینکه خانوادهها تصور میکنند که فضای مجازی و ماهوارهها میتوانند جایگزین کتاب باشند گفت: در شبانه روز 20 میلیارد کلمه تنها توسط شبکههای ماهواره در ذهن بچهها ریخته میشود؛ خانوادهها تصور میکنند که فضای مجازی جایگزین کتاب است در حالی که ویژگی که کتاب دارد، هیچ رسانهای ندارد.
وی با تاکید بر آموزش کتابخوانی از 2 سالگی ادامه داد: با خواندن کتاب برای کودکان، به آنها الگوی عملی میدهیم و آنها را به کتاب علاقمند میکنیم.
خالقی ثمرین با ابراز تاسف از اینکه در زمینه کتابخوانی بسیار عقب هستیم اضافه کرد: امکانات و ظرفیت ما برای توسعه کتابخوانی بسیار محدود است و مسئولان باید مسیری را انتخاب کنند که این امر را در جامعه توسعه دهند.
وی ضمن تاکید بر کشف استعدادهای کودکان و انتخاب کتاب براساس آن اظهار کرد: در مدارس وقتها جوری تنظیم شده که دانش آموزان تنها مفاهیم کتاب را آموزش میبینند در حالی که در برنامه درسی ملی 2 تا 50 ساعت در اختیار مدارس و معلمان برای کتابخوانی قرار داده شده است.
این مدرس دانشگاه در رادیو گفت و گو با بیان اینکه مسئولان ظلم زیادی به این حوزه میکنند اظهار کرد: شروع این ظلم از ظلم به معلم آغاز میشود؛ کسی که به عنوان طراح و برنامه ریز در سطح اول قرار میگیرد باید تمام پلهها را طی کند.
خالقی ثمرین گفت: وقتی در همه کارها به معلم نقش داده شد و در آموزش خانواده وحدت رویه ارائه شد، میتوان الگوها را ارائه داد و خرده فرهنگها را پیاده کرد و این در حالی است که بسیاری از خانوادهها به آموزش نیاز دارند.
دکترای تخصصی روانشناسی با بیان اینکه معلمان دغدغه دارند اما اختیار از آنها گرفته شده یادآور شد: باید به معلمان موضوع داد تا در زمینههای مشخصی با دانش آموزان کار کنند اما متاسفانه برخی از آنها در حد کلیشه باقی مانده است.
وی همچنین ضمن توصیه به دولت برای در نظر گرفتن یارانه برای کتاب اظهار کرد: کتاب باید در سبد خرید خانوار قرار گیرد چرا که مطالعه موجب رشد علمی، تجربی و مهارتی فرزندان میشود؛ مدارس نیز دانش آموزان را در رفتن به کتابخانه آزاد بگذارند.