عباسوند گفت: آن چیزی که خوب و بد را تشخیص میدهد، آینده و متخصصان ادبیات هستند و چون شعر امروز بدون نقد از بستر فضای مجازی به راحتی در اختیار قرار میگیرد، آسیبها بروز میکنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت و گو، گشتاسب عباسوند شاعر و نویسنده با برنامه «گفتگوی فرهنگی» در مورد مادرانههای ادبیات ایران مصاحبه کرد.
این شاعر مادر را پایه و اساس یک خانواده برشمرد و گفت: در متون ادبی، جایگاه مادر بسیار معتبر و والا و در حکم تعلیم و آموزش است.
عباسوند افزود: تا عصر حاضر و قرن 11 و 12 شاعری نبوده که به طور مستقیم ابیاتی در مورد مادر و زن داشته باشد و این به دلیل فرهنگ ایران و نگاه به جامعه زن و مادر بوده است. در عصر حاضر با ورود زن به جامعه و انجام کارهای مردانه و وجود زنان شاعر، اشعار رنگ و بوی احساس و لطافت مادرانه و زنانه به خود میگیرند وتساوی مردان و زنان در اشعار معاصر به چشم میخورد.
وی همچنین بیان کرد: چون زن و مادر تا قبل از مشروطه به نوعی خانه نشین بوده و تحصیل برای آنها فراهم نبوده موجب شده که اشعار از جنس مادر، زن و جنس مونث عقب بماند و این در حالی است که حتی اگر شاعران زن زیادی وجود داشته اما به دلیل آنکه به نسلهای بعدی نرسیده، اشعاری زیادی دراین حوزه دیده نمیشود که دلیل عمده آن بی سوادی بخش بزرگی از زنان بوده است.
این نویسنده در مصاحبه با رادیو گفت و گو پرورش یک شاعر زن قدرتمند را در گرو آموزش و تعلیم دانست و اظهار کرد: شرایط زمان در هر دوره متفاوت است. فروغ نسبت به پروین شرایط بهتری برای نشر اشعار خود داشت که مهمترین عامل نشر اشعار وی بود.
عباسوند در ادامه بیان کرد: امروز بسیاری از نوشتهها وجود دارد اما چیزی که خوب و بد را تشخیص میدهد، آینده و متخصصان ادبیات هستند و چون شعر امروز بدون نقد از بستر فضای مجازی به راحتی در اختیار قرار میگیرد، آسیبها بروز میکنند.