عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: در حال حاضر هر دو دستگاه وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی درمورد قانون «اخذ مالیات از خانههای خالی» وظیفه اصلی خود را انجام نمیدهند و تقصیر را به گردن هم میاندازند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو، دکتر اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درمورد چرایی اجرایی نشدن قانون «اخذ مالیات از خانههای خالی» با برنامه «رویداد» گفتگوی تلفنی کرد.
شاکری درمورد تفاوت قانون مالیات بر خانههای خالی مصوب مجلس یازدهم با قانون مصوب سال 1394 گفت: با وجود اینکه مدت مدیدی از تصویب این قانون گذشته اما اجرایی نشد و مجلس یازدهم هم به همین خاطر ورود کرد.
وی افزود: مجلس یازدهم برای مدیریت بخشی از وضعیت بازار مسکن، به قانون مالیات بر خانههای خالی ورود کرد و اصلاحاتی را به وجود آورد.
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه این قانون بر مبنای خوداظهاری مالکان اصلاح گردید و ضوابط اعمال مالیات هم دقیقتر و واقعیتر شد و به دولت نیز ابلاغ گردید گفت: همه افراد باید اطلاعات خود را وارد سامانه کنند تا خانههای خالی شناسایی شوند.
شاکری گفت: با اجرای این قانون هم بازار مسکن روانتر میشود و هم اینکه بخشی از 2.5 میلیون واحد مسکونی خالی وارد چرخه اجاره و یا فروش خواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که مهمترین مانع بر سر راه اجرایی شدن قانون «اخذ مالیات از خانههای خالی» چیست گفت: طبق این قانون، دو دستگاه اجرایی باید اقداماتی را انجام دهند؛ نخست وزارت راه و شهرسازی است که باید اطلاعات خانههای خالی را فراهم و پالایش کند و لیست خانههای خالی را به سازمان امور مالیاتی ارائه دهد و دوم هم سازمان امور مالیاتی است که باید طبق قانون به مالکان این خانهها مالیاتشان را اعلام و ابلاغ کند.
شاکری ادامه داد: در حال حاضر هر دو دستگاه وظیفه اصلی خود را انجام نمیدهند، متاسفانه هر کدام از این دستگاهها تقصیر را به گردن دیگری میاندازند و اعمال قانون هم نمیشوند.