عضو هیئت علمی دانشگاه مالک اشتر در مصاحبه با رادیو گفتوگو، از باز شدنِ فاز صادراتی واکسنهای تولید داخل و توان رقابت آنها با انواعِ خارجی خبر داد.
مهدی نژاد نوری به برنامه "رویداد" گفت: اخیرا کرونا یک تهدید بزرگ را در حوزه علم به فرصت تبدیل کرد. کسی باور نداشت طی تحریمهای ظالمانه چنین اتفاقی بیفتد. چنان چه در ابتدا کشورها ماسکهای تنفسی را از یکدیگر میدزدیدند و در حوزه تجهیزات اکسیژن ساز و دارو وضعیت نامناسبی در جهان حاکم بود و دشمنیها نیز شرایط را برای کشورمان سخت و سخت تر میکرد.
به لطف خدا و روحیه جهادی، چندین نوع واکسن را پلتفرمهای مختلف از جمله نوترکیب، ویروسهای کشته شده، استنشاقی و... در کشور داریم که کارایی آن نیز به اثبات رسیده است.
مهدی نژاد نوری افزود: با وجود کمی واکسن در دنیا، کشورها با داشتن زیر ساختهای فناورانه، موفق به تحقق چنین دستاوردهایی نشدهاند و عمدتا امریکا، چین و روسیه پیشتاز این قضیه هستند.
معاون اسبق پژوهشی در وزارت علوم ادامه داد: کره و ژاپن نوعِ تولیدی واکسنهای امریکا و چین را تکثیر میکنند و عمده فعالان این عرصه در کشورمان، جوانانی هستند که پس از انقلاب روی کار آمدند و افتخار آفریدند.
مهدی نژاد نوری در مصاحبه با رادیو گفتوگو، با اعلام اینکه اقلام تولیدی دارای خط تولید در کشور میباشند و تجهیزات و ماشین آلات نیز در داخل ساخته شده است، افزود: آسترازنکا و فایزر پس از تولید بسیار پیامد منفی داشتند و موجب تورم قلبی و لختگی خون شدند ولی الحمدلله واکسنهای داخلی چنین چیزی را درپی نداشت.
وی همچنین از فاز صادراتی واکسنها خبر داد و گفت: صادرات فضایی صد در صد رقابتی را میطلبد و این مسئله نشان از کیفیت و قوت واکسنهای تولید داخل دارد.
همچنین برخی داروها مجوز گرفته و طب سنتی ما نیز با رشد خوبی رو به رو بوده است. طب سنتی امروز وارد میدان شده و درد و آلام کرونا را تسکین داده و بعضا بیماری کرونا را معالجه کرده و این دستاورد عظیمی است.
مهدی نژاد نوری با اشاره به نمایان شدن قدرت علمی کشور در سطح دنیا، گفت: استاندارد سازی موجب میشود در مسیر عرصههای زیستی بدرخشیم و بر فراز پلههای مرتفع این علم حرکت کنیم.