روز غزه

29 دی ماه در تقویم مناسبتی كشور به خاطر رشادت های مردم فلسطین در سال 1387 برای مقاومت و مقابله با تجاوزات نظامیان رژیم صهیونیستی در جریان حمله نظامی و درگیری های 17 روزه (27 دسامبر 2008 تا 17 ژانویه 2009 ) به عنوان روز غزه نامگذاری شده است.

در اولین روز از این درگیری های سه هفته ای به خاطر اقدامات تجاوزكارانه نظامیان رژیم اشغالگر صهیونیستی از هوا، دریا و زمین و نامگذاری آن با عنوان "سرب گداخته"، شمار زیادی از فلسطینی ها شهید و یا زخمی شدند تا جایی كه برخی این ارقام را بیشتر از زمان اشغال فلسطین در سال 1948 میلادی می دانند و به همین خاطر این روز را كشتار شنبه سیاه هم نامگذاری كرده اند.

شهر عرب نشین و باستانی غزه به عنوان یكی از متراكم ترین مناطق جمعیتی جهان در كنار دریای مدیترانه بر اساس آخرین آمارهای اعلام شده در سال 2017 بیش از 590 هزار نفر جمعیت دارد.

این شهر بندری در دو دهه گذشته تحت شدیدترین محاصره نظامیان صهیونیست قرار داردو تل آویو به بهانه های مختلف هر از چند گاهی اقدامات ضد بشری نظیر قطع ارتباط با دیگر مناطق، ممانعت از ماهیگیری اهالی و ورود سوخت، غذا و دارو و یا تجاوزات نظامی گسترده علیه ساكنان آن انجام می دهد.

به خاطر جلوگیری تل آویو از ورود خبرنگاران به غزه جهت پوشش خبری این اقدام جنایتكارانه در سال 2008، رقم دقیقی در ارتباط با میزان كشته های این تجاوز رژیم صهیونیستی وجود ندارد ولی بر اساس برآوردهای مركز حقوق بشر فلسطین و وزارت بهداشت آن، آمار شهدای فلسطینی بین یك هزار و 314 تا یك هزار و 434 نفر شامل 412 كودك متغیّر است و علاوه بر این به زیرساخت‌های صنعتی، اقتصادی و بهداشتی این منطقه نیز خسارات های زیادی وارد شد.

یكی از اقدامات جنایتكارانه اسرائیل در جریان این حمله كشتار كودكان بود كه به همین دلیل آمار كودكان شهید و مجروح قابل توجه است.

در ارتباط با جنایت مزبور باید گفت، رژیم صهیونیستی كه از زمان شكل گیری تجاوزكارانه و اشغالگرانه همواره به عهدشكنی و كودك كشی شهره بوده است، 27دسامبر 2008یعنی یك هفته بعد از پایان توافق آتش بس شش ماهه به بهانه نقض آن از سوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، حملات هوایی گسترده ای را با استفاده از 64 فروند جنگنده و بالگرد نظامی به غزه آغاز و فقط در ساعات نخست آن بیش از یكصد تن موشك و بمب به سوی این منطقه شلیك كرد.

دو روز بعد از این حمله هوایی نیروی دریایی رژیم صهیونیستی نیز وارد عمل شد و 4 روز بعد هم نظامیان نیروی زمینی این رژیم از طریق گذرگاه كارنی وارد غزه شده و جنگ زمینی خود را آغاز كردند تا پازل جنایت خود را كامل كنند.

حمله گسترده و وحشیانه نظامیان رژیم صهیونیستی به غزه در روزهای آخر سال 2008 به دنبال یك سال محاصره این منطقه از سال 2007 و به دنبال پیروزی حماس در برابر جنبش فتح در جریان انتخابات پارلمانی 2006 و پایان یافتن توافق شش ماهه آتش بس بین جنبش مقاومت اسلامی فلسطین و 12 گروه شبه نظامی مبارز و رژیم صهیونیستی كه با میانجیگری مصر صورت گرفته بود، انجام شد.

شدت این اقدام تجاوزكارانه و قساوت های انجام شده علیه مردم غزه به حدی بود كه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با صدور قطعنامه ای رژیم صهیونیستی را به نقض فاحش حقوق بشر متهم كرد و خواستار پایان این حملات به مردم فلسطین در منطقه تحت محاصره غزه شد.

در ارتباط با شروع و پایان این تجاوز باید گفت كه اراده حماس و دیگر گروه های مبارز فلسطینی برای ورود به صحنه درگیری و مقابله با تجاوزات رژیم صهیونیستی و به كارگیری آخرین توان خود از جمله موشك های خودساخته در آن مقطع و فشارهای وارده از سوی صهیونیست ها به مقام های خود به خاطر مشكلاتی كه پاسخ های حماس برای آنان ایجاد كرده بود، موجب نگران سردمداران این رژیم شد و آنان بلافاصله به بهانه این كه به اهداف خود یعنی از بین بردن توان نظامی حماس رسیده اند بعد از سه هفته به یكباره اعلام آتش بس كردند.

سردمداران رژیم صهیونیستی نیك واقف هستند كه مردم فلسطین با گذشت بیش از 75 سال از اشغال سرزمین خود با این جنایت ها و ادامه آن دست از مبارزه برای آزادی سرزمین و وطن خود نخواهند كشید و اقدامات مزبور تنها عزم آنان را برای ادامه راه جزم تر خواهد كرد كه نمونه جدید آن تشكیل گروه های مقاومت در مناطق اشغالی مانند عرین الاسود و عجز نظامیان رژیم صهیونیستی در مقابله با آنها است.

1402/10/29
|
06:00
دسترسی سریع