عملیات روانی با تكنیك منفورسازی

رسانه‌ها برای جذب مخاطب از شیوه‌های مختلفی بهره می‌گیرند. هر رسانه بنا بر رسالت و هدفی كه دنبال می‌كند به روشی مخاطبان خود را جذب می‌كند. یكی از تكنیك‌های رسانه‌ای منفورسازی است.

در این تكنیك رسانه موردنظر تلاش می‌كند تا تنفر و دشمنی جمعیت مخاطب را نسبت به عقیده، گروه یا كشورهای خاص برانگیزد.
به‌طور مثال نزدیك به پایان جنگ جهانی دوم هواپیماهای آمریكایی بر روی هیروشیما و ناكازاكی با انداختن بمب‌های اتمی بیش از 100هزار نفر غیرنظامی از جمله زنان و كودكان را به قتل رساندند. اما یك هفته بعد از این اتفاق وحشتناك، یك نظرخواهی عمومی نشان داد كه كمتر از 5درصد از جمعیت آمریكا مخالف استفاده از آن سلاح‌ها بودند. عجیب‌تر آنكه 23درصد از مردم آمریكا اعتقاد داشتند پیش از آنكه اجازه تسلیم شدن به ژاپنی‌ها داده شود باید بمب‌های بیشتری ریخته می‌شد و این به دلیل همان عملكرد رسانه‌های آمریكایی در اهریمن‌سازی از ژاپنی‌ها بود.
در این تكنیك رسانه‌های آمریكایی چهره‌ای از ژاپن در نظر مردم آمریكا ساختند كه آن‌ها بدون در نظر گرفتن جنبه انسانی قربانیان این حادثه، نابودی آن‌ها را بدون عذاب وجدان بپذیرند.
به همین دلیل در این تكنیك اگر گروهی منفور، از موضوعی پشتیبانی كنند، صرف‌نظر از درست یا نادرست بودن آن موضوع، رسانه وجهه منفی گروه حامی را بزرگ‌نمایی می‌كند و از این طریق، بر مواضع جمعیت مخاطب اثر می‌گذارد.

1400/03/26
|
10:37
دسترسی سریع