زبان خود را نخوریم
برخی افراد خصوصاً نوجوانان و جوانان در ارتباط با دوستان خود در شبكههای اجتماعی از كلمههای خلاصه و شكسته استفاده میكنند تا با این كار سرعت گفتوگوی خود بالا ببرند اما با این كار فقط ارزش سخن پایین آورده میشود.
سرعتبالای تبادل اطلاعات و ارتباطات در شبكههای اجتماعی بسیاری از كاربران را مجبور كرده تا در تعاملات اجتماعی خود از كلمات خلاصه شده یا نگارش شكسته و غلط استفاده كنند.
این غلط نویسی و بهاصطلاح شلخته نویسی تهدیدی جدی برای زبان و ادبیات فارسی محسوب میشود. استفاده مكرر از كلمات خارجی یا نوشتن حرف سین بهجای سلام و یا كلماتی كه املای غلطی دارند مانند عایا بهجای آیا و صدها نمونه دیگر از كلماتی هستند كه دستبهدست شدن آنها میتواند استفاده صحیح از زبان فارسی را تحت تأثیر قرار دهد. به نظر شما برای جلوگیری از گسترش این آسیب چه كنیم؟
یكی از راهكارها آشنا كردن فرزندان با گنجینه بینظیر ادبی ایران است. همچنین حساسیت در برخورد با غلط نویسیها در شبكههای اجتماعی میتواند به كاهش این آسیب كمك كند. بهتر است به فرزندانمان آموزش دهیم كه غلط نویسیها در فضای مجازی اگر از سر شوخی هم باشد بازهم ارزش سخن را كم میكند. فراموش نكنید كه نگارش صحیح، نشاندهنده هویت و اصالت ماست.