شبكه‌های اجتماعی و چالش نظر به‌جای خبر

بسیاری از مخاطبان فضای مجازی مطالب اینترنتی را بدون اینكه بخوانند در شبكه‌های اجتماعی به اشتراك می‌گذارند كه این كار باعث سرازیر شدن موج شدید شایعات و جایگزین شدن نظر به‌جای خبر در جامعه می‌شود.

در قرن 21 با گسترش نرم‌افزارهای پیام‌رسان اجتماعی در اینترنت و ایجاد بسترهای اشتراك‌گذاری فیلم و عكس، مكالمات از تماس تلفنی ساده به اشتراك چندرسانه‌ای تغییر كرد. شبكه‌های اجتماعی با آسان كردن تولید محتوا و انتشار آن توسط كاربران، تأثیر زیادی در انتقال پیام داشتند. واتس‌آپ، اینستاگرام و توییتر از نمونه‌های این شبكه‌ها هستند كه با اضافه كردن امكانات جدید و جذابیت‌های خاص برای كاربران تا جایی پیش رفتند كه تعداد كاربران ثبت‌نام شده در این شبكه‌ها از جمعیت فعلی دنیا بیشتر است.

این رسانه‌ها با تأثیر مستقیم بر افكار عمومی، زندگی و فرهنگ مردم را به‌مرور زمان دستخوش تغییر كردند و كم‌كم باعث به وجود آمدن آسیب‌هایی مانند از بین رفتن حریم خصوصی، نمایشی شدن زندگی روزمره و تجمل‌گرایی شدند.

بسیاری از مخاطبان فضای مجازی، مطالب اینترنتی را بدون اینكه بخوانند در شبكه‌های اجتماعی به اشتراك می‌گذارند كه این كار باعث سرازیر شدن موج شدید شایعات و جایگزین شدن نظر به‌جای خبر در جامعه می‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق، بهتر است از باز ارسال اخباری كه از صحتش اطمینان نداریم، خودداری كنیم و بدانیم كه این كار نقش تعیین‌كننده‌ای در كنترل اخبار كذب و بی‌اساس دارد. ما می‌توانیم با افزایش دانش سواد رسانه‌ای، خود را از این چالش‌ها ایمن نگه‌داریم.

1401/10/10
|
09:00
دسترسی سریع