تكنیك صبر بیحاصل
یكی دیگر از تكنیك هایی كه رسانه های فارسی زبان بیگانه در حوزه علوم شناختی بكار می برند این است كه به مردم القاء كنند نسبت به مواردی كه در ایران اصطلاحاً می گویند اگر صبر كنید درست می شود، بدانید هیچ حاصلی درپی این صبر وجود ندارد.
همه ما در زندگی روزانه دائما در حال تصمیمگیری هستیم، روزانه ممكن است ده ها تصمیم را در حوزه فردی و جمعی بگیریم كه به تناسب جایگاه و مسوولیتی كه داریم اثرات خرد و كلانی به همراه داشته باشد. هر اندازه كه این تصمیمات دقیق تر و صحیح تر باشد، مسیر رو به جلوی حركتی ما هوشمندانه تر پیموده خواهد شد، برعكس این موضوع هم كاملا محتمل است، بارها دیدهایم كه تصمیم های غلط چه خسارت ها و زیانهایی در جامعه و كشور به همراه داشته است. در ریشه یابی بسیاری از معضلات و مشكلاتی كه در سطح با آن مواجهیم، به تصمیمات غلط فردی یا سازمانی می رسیم، بنابراین باور داریم جامعه ای به پیشرفت می رسد كه اعضاء آن جامعه بتوانند تصمیمات صحیحی اتخاذ كنند.
در این میان یكی از كاركردهایی كه رسانه ها عهده دار هستند بالابردن سطح تصمیم گیری افراد جامعه و كیفیت بخشیدن به آن است. علوم شناختی اینجاست كه باید به كمك رسانه بیاید، علوم شناختی كاركردهای مغز را توضیح می دهد و به فعالان عرصه رسانه كمك می كند تا با شناخت ذهن مخاطبان، اثرگذاری بیشتری داشته باشند.
*صبر استراتژیك چیست؟
علیرضا داودی كارشناس ارشد رسانه و علوم شناختی در این باره، ضمن تشریح كاركرد رسانه های فارسی زبان بیگانه درخصوص تكنیك ”صبرِ بی حاصل“ گفت: اصطلاحاً در ایران راجع به برخی از موضوعات و مفاهیم از ”صبر استراتژیك“ استفاده می كنیم، به این معنا كه مردم اگر شما صبر كنید، كاستی ها، ناكارآمدی ها و بیتدبیری ها را در دولت كنونی، میتوانید با انتخابات، برطرف كنید.
داودی افزود: در این میان اما رسانه های بیگانه با استفاده از این شگرد در قالب تولید محتواهای متفاوت، القا می كنند كه مردم، اساساً صبرتان فایده ندارد، گردونه همین گردونه است و فضا هم همین فضاست.
این كارشناس رسانه و علوم شناختی در تشریح كاركرد شگرد صبر بی حاصل گفت: بنابراین این رسانه ها به مخاطبان خود می گویند چون صبر كردن حاصلی ندارد، پس به وضع موجود و عملكردها، اعتراض كنید.