صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

رئیس گروه پسماند دفتر آب و خاك سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: در دنیا ارزش بازیافت پسماندهای الكترونیكی برابر با ۱۴میلیارد دلار است و به همین دلیل به این پسماندها معادن شهری گفته می شود .

برنامه «صبح و گفت و گو» رادیو گفت و گو با موضوع پسماندهای الكترونیك و روش های امحاء، با حضور مهندس پیام جوهرچی رئیس گروه پسماند دفتر آب و خاك سازمان حفاظت از محیط زیست و مهندس اشكان معمارزاده عضو هیئت مدیره اتحادیه صنایع بازیافت ایران روانه آنتن شد.

مهندس پیام جوهرچی در آغاز با اشاره به پسماند گفت: وقتی این بحث مطرح می شود، ذهنیت به پسماندهای عادی شهری و روستایی می رود اما متاسفانه خیلی به موضوع پسماندهای الكترونیكی و برقی پرداخته نشده است در حالی كه اهمیت زیادی دارد زیرا مخاطرات آن برای محیط زیست، زیاد است.

وی اضافه كرد: در ایران بر اساس دسته بندی كه صورت گرفته است، سه تا پنج درصد پسماندها را پسماندهای برقی و الكترونیكی تشكیل می دهند كه رقم كمی نیست. این پسماندهای الكترونیكی با توجه به نقاط مختلف كشور، متغیر است.

رئیس گروه پسماند دفتر آب و خاك سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینكه پسماندهای الكترونیكی از دو نظر برای كشور مخاطره دارند، اظهار كرد: این پسماندها ریسك های بالایی دارند و هم اینكه ویژه حساب می شوند یعنی ارزش بازیافت این پسماندها خیلی بالا است.

وی ادامه داد: تقریبا در دنیا ارزش بازیافت پسماندهای الكترونیكی و برقی برابر با ۱۴ میلیارد دلار است و به همین دلیل به این پسماندها معادن شهری گفته می شود و شاید ارزش پسماندهای الكترونیكی در یك شهر از معادن طلا نیز بیشتر باشد.

در ادامه مهندس اشكان معمارزاده درباره امحاء این پسماندها اظهار كرد: نباید درباره امحاء این پسماندها صحبت كرد بلكه باید از روش های مدیریت این پسماندها گفت زیرا امحاء آخرین روش مدیریت پسماندهای الكترونیك است چون پیش از كاهش تولید از مبدا، استفاده مجدد و بازیافت وجود دارد و بنابراین اولویت در پسماندها، بازیافت است.

وی بر اهمیت بازیافت پسماندهای الكترونیك گفت و بیان كرد: تمام منابعی كه در دنیا وجود دارند محدودند و به همین دلیل رو به اتمام هستند. بر اساس آمار، تا سال ۲۰۵۰ نیمی از تولیدات جهان را از مواد بازیافتی خواهیم داشت.

عضو هیئت مدیره اتحادیه صنایع بازیافت ایران به سهم بازیافت در اقتصاد اشاره كرد و عنوان داشت: در آلمان ۵,۵ درصد سهم بازیافت این كشور از كل اقتصاد ملی است. سهم بازیافت از اقتصاد آمریكا حدود ۴.۵ درصد است كه این عدد ظرف ده سال از فاصله سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۲ بیش از ۹ برابر شده است. میزان سهم بازیافت در اقتصاد ایران نیز حدود ۰.۰۵ درصد است كه اختلاف زیادی را نشان می دهد.

مرتبط با این خبر

  • فعالیت ۴۴ نوروزگاه در سطح استان مازندران

  • سرمایه‌گذاری گسترده در حوزه گردشگری اردبیل

  • ضرورت ترویج فرهنگ استفاده مسئولانه از ابزارهای دیجیتال

  •  كشورها منتظر نازل‌شدن بلای اقتصادی آمریكا نخواهند ماند

  •  كاربران مراقب تبلیغات فریبنده كاهش وزن سریع باشند

  • رگبار و رعد و برق در غرب كشور و دامنه‌های جنوبی البرز

  •  بیش از ۸۰۰ فوتی در تصادفات جاده‌ای از ابتدای نوروز

  •  نوروز؛ فرصتی برای دیپلماسی فرهنگی و گسترش تعاملات

  • دیپلماسی چندوجهی، كلید گشایش تحریم‌ها و ایجاد ثبات

  •  خیز دولت برای مسیردهی به سرمایه‌های مردمی