صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

كیانوش جهانپور درباره واقعیت داشتن یا دروغ بودن بودن داروهای لاغری عنوان كرد كه بسیاری از محصولاتی كه با نام دارو معرفی می شوند در واقع دارو نیستند بلكه مكمل یا فراورده های غذایی اند كه اگر مجوز نداشته باشند جعلی و تقلبی اند.

كیانوش جهانپور (سخنگوی سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی) درباره داروهای لاغری در برنامه «روزنه» توضیح داد: در درجه اول اگر منظورمان دارو بودن یك محصول باشد یعنی دارویی باشد كه به نوعی بتواند در لاغری اثر بگذارد و شواهد و مدارك علمی و فنی مبنی بر موثر بودن را نیز دارا باشد شاید به تعداد یك یا دو قلم در دنیا وجود نداشته باشد كه آن هم با ضوابط و شرایط خاص و با مدت محدود مصرف می شود، لذا در حوزه لاغری خیلی درمورد دارو دستمان باز نیست و نمی توانیم درباره آن صحبت كنیم.

وی افزود: اما متاسفانه هر آنچه كه در حوزه لاغری به عنوان دارو مورد بحث قرار می گیرد دارای عوارضی است. برای همین مورد تایید محافل علمی قرار نگرفته و مدارك متقنی ندارد. بعضی از موارد هست كه شواهد علمی درباره آنها وجود ندارد و تاثیر خیلی قوی نیز ندارند و آن مكمل ها هستند كه در اشكال دارویی موجودند ولی دارو نیستند. به انواع مختلف ممكن است كه در بازار وجود داشته باشند.

او خاطرنشان كرد: به هر حال آن چیزی كه درباره تاثیرگذاری مكمل ها ادعا می شود با واقعیت فاصله دارد. محصولات دیگری شامل برخی فراورده های غذایی طبیعی یا سنتی نیز هستند كه متاسفانه در سال های اخیر در كشور ما تبلیغات كاذب و اغواگرانه ای را حول خودشان شكل داده اند كه این تبلیغات ها با واقعیت شاید فاصله بسیار زیادی داشته باشد.

جهانپور اظهار داشت: آنچه كه مهم است این است كه اغلب این محصولات دارو نیستند و آنهایی كه مجوز دارند لزوما به عنوان اثرگذاری و اثربخشی كافی در حوزه حداقل لاغری قابل اطمینان نیستند و مواردی هم هست كه اساسا مجوز ندارند و از مبادی غیر رسمی وارد می شوند و به هیچ وجه تحت نظارت سازمان های مسئول از جمله غذا و دارو وارد كشور نمی شوند و عوارض خاص خودشان را دارند. بسیاری از آنها جعلی و تقلبی هستند و یا از مواد آسیب رسان سلامت در تهیه آنها استفاده می شود كه شاید بتواند به كاهش اشتها و وزن در یك دوره زمانی بینجامد ولی قاعدتا عوارض آن بیشتر از فواید آن خواهد بود.

سخنگوی سازمان غذا و دارو در ارائه راه حل برای استفاده از محصولات لاغری گفت: یك راه حل كلی این است كه اگر این محصولات دارو محسوب می شوند حتما باید توسط پزشك متخصص تجویز شده باشند. ما به هیچ وجه دارویی كه روی آن تبلیغات صورت بگیرد نداریم چرا كه اساسا تبلیغات دارو در كشور ما و حتی در بسیاری دیگر از كشورهای دنیا ممنوع است و اگر هم این محصولات مكمل هستند حداقل باید با مشاوره پزشك یا كارشناس تغذیه تجویز شده باشند.

او ادامه داد: مهمترین نكته بحث شناسه اصالت كالا است چون این بازاری كه به نام بازار مكمل ها یا فراورده های لاغری و كاهش اشتها در كشور ما وجود دارد و حتی شاید عالم گیر هم باشد بحث قاچاق، تقلبی و یا جعلی بودن این موارد است. قطعا اگر هر محصولی از داروخانه و یا غیر داروخانه تهیه می شود اولین نكته ای كه روی هر كالای سلامت محور از جمله مكمل ها و فراورده های طبیعی و سنتی باید مورد استعلام قرار گیرد اصالت كالا است. اولین راه استعلام الصاق برچسب اصالت كالا بر روی محصول است، دومین راه این است كه اگر محصولی این برچسب را نیز دارا بود از طریق سامانه پیامكی 20008822 و یا سایت اینترنتی Ttac.ir یا از طریق اپلیكیشن Ttac این استعلام صورت بگیرد.

مرتبط با این خبر

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود