صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

دكتر حسامی عنوان كرد: در حال حاضر نوجوانان و خانم ها تحت تاثیر تبلیغات غیر مستقیم و پیروی از مُد، دو گروه اصلی مصرف كنندگان قلیان را تشكیل می دهند.

برنامه " گفت و گوی اجتماعی" با موضوع علل گرایش جوانان به مصرف قلیان با حضور دكتر زهرا حسامی معاون درمان مركز تحقیقات پیشگیری و كنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی از شبكه رادیویی گفت و گو به روی آنتن رفت.

معاون مركز كنترل دخانیات دانشگاه شهید بهشتی در مصاحبه با رادیو گفت و گو اظهار داشت: گرایش جوانان به مصرف دخانیات به ویژه قلیان دلایل متعددی دارد.

وی با اشاره به ریشه های اجتماعی مصرف قلیان در جوانان افزود: تاثیر همسالان و دوستان یكی از مهم ترین دلایل گرایش به قلیان و سیگار است. علاوه بر این عدم آگاهی افراد جامعه و به ویژه خانواده ها در رابطه با مضرات استفاده از قلیان و نیز ایجاد جذابیت های حسی قلیان به دنبال افزودن طعم دهنده ها و اسانس های مختلف باعث جذب نوجوانان و جوانان به این ماده می شود.

وی اضافه كرد: وجود بسترهای مناسب و اماكن متعدد برای مصرف قلیان و قیمت پائین عرضه قلیان در كشور نیز در گرایش نوجوانان و جوانان به دخانیات موثر است.

حسامی با تصریح بر اینكه سن مصرف قلیان در كشور كاهش یافته است گفت: متاسفانه همه اقشار كشور ما در هر سطحی، دسترسی آسانی به دخانیات به ویزه قلیان را دارند و دانشجویان و دانش آموزان به راحتی و با پول توجیبی خود قلیان مصرف می كنند.

معاون درمان مركز تحقیقات پیشگیری و كنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی خاطرنشان كرد: استفاده مشترك افراد از قلیان احتمال انتقال بیماری های واگیردار را در میان آنها افزایش خواهد داد.

این مقام مسئول متذكر شد: برخی افراد تصور می كنند كه دود قلیان اعتیاد آور نیست در حالیكه بعد از مدتی مصرف قلیان، افراد به آن وابسته می شوند و اعتیاد شدیدی پیدا می كنند. ضمن اینكه تحقیقات نشان داده مصرف یك وعده قلیان معادل استشاق دود 100 نخ سیگار است.

دكتر حسامی همچنین در ادامه مطلب گفت: در گذشته افراد میانسال مشتری اصلی قلیان بودند اما در حال حاضر نوجوانان و خانم ها تحت تاثیر تبلیغات غیر مستقیم و پیروی از مُد، دو گروه اصلی مصرف كنندگان قلیان را تشكیل می دهند.

وی با تاكید بر لزوم اطلاع رسانی و آگاهی دادن به خانواده ها درباره مضرات قلیان عنوان كرد: یكی از اصلی ترین ابزار پیشگیری از شیوع مصرف قلیان در جامعه اطلاع رسانی و فرهنگ سازی از طریق رسانه ها و وزارت بهداشت است.

معاون درمان مركز تحقیقات پیشگیری و كنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی همچنین نقش خانواده ها را در كاهش مصرف قلیان و دخانیات موثر خواند و گفت: معمولاً خانواده ها نسبت به مصرف سیگار یكی از اعضای خانواده واكنش نشان می دهند اما این دیدگاه را نسبت به قلیان ندارند و آن را به صورت دورهمی مصرف می كنند.

مرتبط با این خبر

  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریكا

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است