صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

فراهانی گفت: جمهوری‌اسلامی توانسته قدرت نیروی نظامی‌اش را افزایش بدهد، همین جنگ در مقابل چنین قدرتی تقریبا غیرممكن است.

برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" با موضوع (نقش سپاه در امنیت منطقه و بازخوانی اقدام آمریكا در قرار دادن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی در چارچوب پروژه پایان داعش و جنگ در منطقه) با حضور ابراهیم فراهانی، تحلیلگر مسائل منطقه روانه آنتن شبكه رادیوگفت‌وگو شد.

ابراهیم فراهانی در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو عنوان كرد: در تحولات 2011 یك برنامه‌ریزی و خلا قدرتی در چند كشور عربی به وجود آمد، در محور مقاومت عراق و سوریه جزء این كشورها بودند و خلا قدرت باعث شد كسانی كه تا قبل از آن نتوانسته بودند، محور مقاومت را از میان بردارند و به نوعی قطع كنند، از این فرصت سیاسی بهره بگیرند تا بتوانند در سوریه و عراق موفق بشوند. به اذعان همه از 2011 تاكنون تمام برنامه‌ها و سیاست‌ها در این دو كشور شكست خورده و تنها سیاست‌ها و برنامه‌های جمهوری‌اسلامی یعنی محور مقاومت، سپاه پاسداران پیروز میدان بودند.

وی افزود: اما اهداف آمریكا را در قرار دادن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی را در سه سطح می‌توانیم بررسی كنیم، ابتدا قرار دادن سپاه در این فهرست، به گفته برخی كارشناسان بر اساس یكی از فرمان‌های جرج دبلیو بوش بعد از حملات 11 سپتامبر است و بعضی دیگر از كارشناسان معتقدند بنا به قانون كاتساست كه مقابله با دشمنان از طریق تحریم است. اما اگر بخواهیم این اقدام را در سطح بین‌الملل بررسی كنیم؛ به نظر می‌رسد هدف ترامپ حفاظت از منافع دو كشور متحد و سنتی‌اش، عربستان و اسرائیل است كه البته قابل توجیه نیست و نزدیك كردن عربستان و اسرائیل به یكدیگر است.

تحلیلگر مسائل غرب منطقه آسیا ادامه داد: پیچیده كردن شرایط بین‌المللی برای ترامپ بسیار اهمیت دارد، باعث سردرگمی استراتژی‌های بین‌المللی می‌شود و در سطح منطقه نیز حفاظت از منافع دو متعهد اصلی‌اش اسرائیل و عربستان كه امارات نیز چند سالی است به فهرست این متحدان اضافه شده است. از سوی استراتژی یكجانبه‌گرایی ترامپ نیز جزء این سطح تحلیل محسوب می‌شود. در سطح داخلی بیشتر به دنبال اهداف فشار بار روانی به بازار، اقتصاد جمهوری‌اسلامی و تشدید تحریم‌ها و اختلاف‌افكنی است. البته در اختلاف‌افكنی مطمئنا شكست خواهد خورد، اما حتما از نظر فشار روانی و بار اقتصادی بر بازار كشور تاثیرگذار است. اگرچه اقتصاد كشور به دلیل ساختاری كه دارد، تاثیرپذیری‌اش از فشار و بحران‌های بین‌المللی در سطح كشور تركیه نیست، لذا این تاثیرگذاری به مانند فشاری كه ترامپ به تركیه آورد و لیر تركیه 2018 به یك سوم ارزش رسید و 2019 نیز افت ارزش لیر پس از انتخابات محلی اخیر ادامه پیدا می‌كند، در آن سطح نیست.

فراهانی گفت: توان اقتصادی آمریكا كه به عراق در 2003 حمله كرد، با شرایط كنونی متفاوت است و از سوی دیگر ایران، افغانستان و عراق نیست، ایران قدرت نخست منطقه به همراه عربستان و تركیه است، به ویژه كه جمهوری‌اسلامی توانسته قدرت نیروی نظامی‌اش را افزایش بدهد و برنامه موشكی خیلی پرقدرتی دارد، برای همین جنگ در مقابل چنین قدرتی تقریبا غیرممكن است، زیرا می‌تواند كل منطقه و حتی فرامنطقه را وارد جنگ كند و همین طور كه اشاره شد، این یك اقدام روانی است.

وی در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو افزود: اما باید در برابر این رویكرد چه بكنیم؟ در حقوق بین‌الملل اصطلاحی به نام رفتار مقابله به مثل داریم، برای این رفتار باید ظرفیت آن نیز وجود داشته باشد، مثلا اگر آمریكا ما را تحریم كرد، ما نیز می‌توانیم آمریكا را تحریم كنیم و نیروهای سنكام كه فرماندهی نیروهای آمریكایی در خاورمیانه هستند، گروه‌های تروریستی خطاب كنیم و اگر درگیری پیش بیاید، آنها جزء نیروهای تروریستی هستند. لذا ظرفیت این كار را داریم. اما در داخل نخستین قدم حفظ انسجام ملی است، زیرا آمریكا به دنبال اختلاف‌افكنی است، لذا حفظ انسجام ملی بسیار اهمیت دارد.


مرتبط با این خبر

  • انتقال مشكلات و مسائل مردم به حاكمیت، وظیفه نمایندگان مجلس است

  • نمایندگان منتخب فقط باید به مصالح عمومی كشور فكر كنند

  •  مردم با مشاركت خود جلوتر از مسئولان حركت می‌كنند

  • اگر از عملكردها ناراضی هستید، رای دهید!

  • 40هزار نفر بر فرایند انتخابات نظارت می‌كنند

  • از تجربیات دور اول انتخابات مجلس در دوم استفاده كردیم/ نتایج انتخابات در اسرع‌وقت اعلام می‌شود

  • كیفیت قابل قبول رای‌گیری الكترونیك در استان لرستان

  • البرز؛ استان برتر در مشاركت انتخاباتی مردم

  • برگزاری انتخابات الكترونیكی رضایت‌بخش بوده است/ رأی گیری تا ساعت 18 انجام می‌شود

  • انتخابات؛ مظهر قدرت كشور/ دشمن ایران قوی را نمی‌خواهد