صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

مریم خندابی گفت: رویداد تاریخی منحصر به زمان و مكان خاصی است، اما واقعه عاشورا و صحرای كربلا منحصر به زمان و مكان خاصی نیست، زیرا یك فرهنگ و اندیشه نابی در پشت این قیام وجود دارد.

برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" با موضوع (تحلیل فرهنگ حسینی در اندیشه مقاومت) با حضور دكتر مریم خندابی، استاد دانشگاه علوم و فنون قرآنی روانه آنتن شبكه رادیویی گفت‌وگو شد.

مریم خندابی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو عنوان كرد: وقتی امام حسین(ع) در كربلا مستقر شد، در واقع برای یك هدف مهم همه هستی اش را در كف اخلاص گذاشت و تمام فرزندان و یارانشان با او همراهی كردند و در این راه در كنارش ماندند و استقامت كردند كه این نشان دهنده همراهی كاروان با امام است و شرط استقامت این است كه نه تنها رهبر به معنای فرمانده باید استقامت كند، بلكه كسانی كه همراه امام بودند از آثار استقامت بهره‌مند خواهند شد. اگر تنها رهبر استقامت و پایداری كند و تمام كسانی كه تابعش هستند، سر باز بزنند، صد در صد آن شرط پیروزی برای آن سپاه حاصل نخواهد شد.

وی افزود: از طرفی همه بركات یك موضوع زمانی ظاهر می‌شود كه پایداری در آن مساله باشد، به طوری كه وقتی بذری را می‌كارید، طول می‌كشد تا به یك درخت تبدیل شود و ثمر بدهد. در یك زمین هم علف می‌روید و در زمین دیگر رعفران، لذا این محصول یا بذری كه در یك زمین می‌روید به آن اهمیت و ارزش می‌دهد، در انسان هم به همین شكل است، آن اندیشه‌ای كه در انسان شكل می‌گیرد و ذهنیت انسان را می‌سازد و به زندگی‌اش جهت می‌دهد، باعث می‌شود كه آن انسان با اندیشه ارزشمندی شود، البته اندیشه‌ای كه در آن استقامت و پایداری سهمی داشته باشد. از طرفی یك رویداد تاریخی منحصر به زمان و مكان خاصی است، اما واقعه عاشورا و صحرای كربلا منحصر به زمان و مكان خاصی نیست، زیرا یك فرهنگ و اندیشه نابی در پشت این مساله وجود دارد.

استاد دانشگاه ادامه داد: اگر بخواهیم به واقعه عاشورا به شكل یك رویداد تاریخی نگاه كنیم، باید بگویم خود ذات تاریخ عبرت‌آموز است، اما فرهنگ عاشورایی به دلیل اختصاص پیدا كردن به اندیشه ناب حسینی منحصر به زمان و مكان نیست و مساله قیام برای نهی از منكر و امر به معروف آنرا ماندگار كرده است، قیامی كه در آن امام حسین(ع) به پا خاست تا ارزش‌های دینی را به یك جامعه به ظاهر مذهبی و اسلامی یادآوری كند و حاكمان را از ظلم و بیداد نهی كند، مساله‌ای كه تا به امروز باعث ماندگاری قیام امام حسین(ع) پس از 1400 سال شده است.

مریم خندابی گفت: اگر به ابر رویداد عاشورا به این شكل نگاه كنیم كه امام حسین(ع) برخاست تا سبك زندگی و نوع نگرش انسان‌ها را تغییر دهد، به هدف اصلی قیام امام حسین(ع) نزدیك شدیم. حال برای رسیدن به این اندیشه نیاز به مصالحی است، این مصالح یعنی مبانی و اعتقادات امام حسین(ع) را درك كنیم و دریابیم كه با تكیه بر اندیشه و اعتقاد امام حسین(ع) زندگی زیباتر و سریع‌تر پیش می‌رود، حال این فرهنگ مقاومت تنها در یك مساله نیست و این مقاومت برای انسان یك رشد روحی به همراه دارد.

وی افزود: فردی كه به آن مرحله از رشد روحی رسید كه باور و اعتقادش بر این باشد كه استقامت و پایداری در همه مراحل زندگی داشته باشد، امروز برخی تصور می‌كنند اگر می‌خواهند زندگی خوبی داشته باشند، همه چیز باید بر وفق مرادشان باشد، در حالی كه انسان موفق، انسانی است كه فاكتور اصلی پایداری و ایستادگی را داشته باشد. ممكن است این ایستادگی در فردی در آمریكا یا آفریقا باشد و همین فرد ندای باطنی اباعبدالله را می‌شنود و لبیك می‌گوید. حال در ظاهر این است كه در همه عالم این گفت‌وگوها وجود دارد، اما آن گفت‌وگویی كه با ساختار وجودی و فطرت انسان هماهنگ باشد، جذب انسان می‌شود.

مرتبط با این خبر

  • در حج امسال طواف جمعی آزادی‌خواهان را شاهد هستیم

  • 70 درصد بازار سرمایه در اختیار شبه دولتی‌هاست

  • آمادگی كامل استان گلستان برای دور دوم انتخابات مجلس

  • عملیات «وعده صادق» جلوه روشنی از عقلانیت انقلابی بود

  • برای ایجاد وحدت رویه در جامعه؛ باید دست به دامان آموزش و پرورش و معلم شد

  • رسانه برای به تصویر كشیدن معلمان قهرمان به میدان بیاید

  • رِندی پیمان معادی در «افعی تهران»/ اشكال این اتاق درمان كجاست؟

  • رِندی پیمان معادی در «افعی تهران»/ اشكال این اتاق درمان كجاست؟

  • آخرین تیر نتانیاهو نتیجه‌ای نخواهد داشت

  • معلم به عنوان مصلح اجتماعی جایگاه والایی دارد