صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

كارشناس امور پژوهشی و مهندسی زلزله با بیان اینكه باید منتظر زلزله ای بزرگ باشیم گفت: زلزله ملارد بخشی از انرژی زمین را تخلیه و سازمان مدیریت بحران و ساختمان سازها را آماده كرد تا مهندسی زلزله را مدیریت كنند.

سعید منتظر قائم در پاسخ به این سوال كه درپی بروز زلزله تهران چه میزان خسارت وارد می شود، گفت :«این مسئله به شدت و بزرگای زلزله بستگی دارد.»

وی افزود :«سال گذشته شاهد زلزله ای در ملارد استان البرز بودیم كه بدلیل نزدیكی به تهران، تجربیات خوبی را در اختیارمان گذاشت. این زلزله در بسیاری نقاط تهران محسوس نبود ولی به نظر می رسد می توانست مجموعه مدیریت بحران را مخاطب قرار دهد.»

منتظرقائم با اعلام اینكه گپ لرزه ای –اتفاق نیفتادن لرزه- مخاطره آمیز است، گفت: «شرایط لرزه خیزی تهران با توجه به وسعت جغرافیایی این كلان شهر متفاوت است و در كلیه نقاط تهران یكسان نیست.»

كارشناس امور پژوهشی و مهندسی زلزله با بیان اینكه وجود این گپ لرزه ای اجبار می كند كه باید منتظر زلزله ای بزرگ باشیم، ادامه داد: «زلزله ملارد بخشی از انرژی زمین را تخلیه و سازمان مدیریت بحران و ساختمان سازها را آماده كرد تا مهندسی زلزله را مدیریت كنیم.»

منتظرقائم با تصریح بر اینكه گریزی از زلزله نیست، ادامه داد: «باید این مسئله را آنقدر بازگو كرد تا فرهنگ سازی شود و مردم با واقعیت زلزله، بدون ترس آشنا شوند و در این راستا باید دست به دامن رسانه شویم.»

همچنین در این برنامه در رادیو گفت وگو سیدرضا مهرنیا، عضو هیئت رئیسه انجمن مخاطره شناسی ایران "مدیریتِ بحران زلزله" را یك خطر خواند و افزود: «مدیریت بحران در كشور ضعیف بوده و این یك واقعیت است.»

وی با ابراز تاسف از رشد نیافتگی سازمان مدیریت بحران در كشور گفت: «این سازمان باید از فازهای مقابله ای با زلزله استفاده كرده و خطر را بشناسد. این سازمان باید گزارشی آماده كند كه سناریوهای مختلف زلزله را بدست دهد ولی متاسفانه این اقدامات مغفول مانده است.»

مهرنیا ادامه داد: «قرار بود سازمان مدیریت بحران تاسیس شود تا اورژانس، آتش نشانی و... را مدیریت كند. اما امروز این سازمان چه برنامه ای برای مدیریت زلزله تهران دارد؟ فقط یك برنامه موجود است كه 15 سال پیش توسط ژاپنی ها برای ما آماده شده ولی به روز رسانی نشده است.»

عضو هیئت رئیسه انجمن مخاطره شناسی ایران با بیان اینكه مدیران امیدی به اتفاق افتادن زلزله ندارند، گفت :«به جای اینكه درپی برنامه ریزی و پیشگیری باشیم، بعد از وقوع زلزله بسیج شكل می گیرد و امداد رسانی می شود و با پوشش رسانه ای مردم را به این باور می رسانند كه كارهایی در شرف انجام است.»

مرتبط با این خبر

  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریكا

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم