صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در كابل گفت: حكمت یار پیش از آنكه چهره مذهبی باشد، چهره سیاسی و قدرت طلب با گرایشات افراطی و قوم گرایانه خاص است.

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو با موضوع توهین رهبر حزب اسلامی افغانستان به شیعیان و فارسی زبانان و با حضور دكتر محمد رضا فرقانی سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در كابل روانه آنتن شد.

محمد رضا فرقانی در آغاز با بیان اینكه حكمت یار رهبر حزب اسلامی افغانستان سابقه طولانی در افراط گری هایی قومی و مذهبی دارد، گفت: این افراط گری ها فقط مربوط به سال های جهاد افغانستان نیست و سال های قبل از جهاد افغانستان و اشغال این كشور توسط نیروهای شوروی نیز كه در دانشكده فنی و مهندسی تحصیل می كرد، دارای مواضع افراطی بود.

وی با اشاره به اینكه حكمت یار متعلق به قوم پشتون در افغانستان است، عنوان كرد: این فرد شدیدا پشتون گرای تند است و گرایشات قومی بالایی دارد و در طول سال ها علاوه بر اینكه نیروهای نظامی حكمت یار با نیروهای شوروی و دولت كمونیست افغانستان می جنگیدند، با نیروهای جهادی مانند جمعیت اسلامی و گروه های شیعه نیز نبرد داشتند.

سفیر پیشین ایران در كابل ضمن اشاره به اینكه حكمت یار دارای گرایشات خاص اسلامی و مذهبی خاصی است، اظهار داشت: اما حكمت یار پیش از هر چیز یك قوم گرای پشتون افراطی است.

وی درباره شرایط سیاسی حكمت یار نیز اظهار كرد: رهبر حزب اسلامی افغانستان كاملا بر خلاف آنچه مدعی است، به عنوان یك چهره سیاسی شناخته می شود و برای یك چهره سیاسی، طبیعتا قدرت حرف اول را می زند. در حقیقت حكمت یار پیش از آنكه یك چهره مذهبی باشد، چهره سیاسی و قدرت طلب با گرایشات افراطی و قوم گرایانه خاص است.

فرقانی با اشاره به توهین چند ماه پیش وی به احمد شاه مسعود چهره ملی فقید افغانستان، بیان كرد: در دوران جهاد، حكمت یار و نیروهای تحت امر وی، بیشترین جنگ و درگیری نظامی را با نیروهای تحت امر احمد شاه مسعود و همچنین با گروه های شیعه داشت.

وی اضافه كرد: حكمت یار در كنار قدرت طلبی، مهارت ویژه ای در ایجاد تفرقه نیروها و احزاب غیر پشتون دارد و همواره سعی می كند بین آن ها اختلاف ایجاد كند كه در دهه 70 بین حزب وحدت شیعه افغانستان و حزب جمعیت اسلامی این اختلاف ایجاد شد. قدرت طلبی وی به حدی بود كه وقتی جمعیت اسلامی كنترل كابل را به دست گرفتند، حكمت یار در بیرون از این شهر، به جنگ با دولت ادامه داد و تعداد زیادی از مردم بیگناه كابل را به خاك و خون كشید.

مرتبط با این خبر

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی