صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: شركت های خارجی همیشه شریك سود ما بودند و با تحریم ها از كشور خارج می شوند كه این امر مربوط به سوء مدیریت داخلی در كشور ماست.

محمد بیاتیان، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، در برنامه گفت و گوی اقتصادی رادیو گفت و گو در خصوص خروج شركت های صنعتی از بازار صنعت ایران، اظهار كرد: در حوزه خودرو زیرساخت های تولید در كشور ما از دیرباز بر اساس شركت های پژو و رنو بنا شده است و هر زمانی هم كه تحریم شدیم به دلیل اینكه این كشورها یكه تاز بازار هستند از كشور ما خارج شده اند.

وی افزود: در كمیسیون صنایع مجلس نهم مباحثی مبنی بر این مطرح شده كه به دلیل بدعهدی فرانسوی ها در حوزه تولید خودرو، دولت ایران، وزارت صنایع و شركت های خودروسازی با این شركت ها همكاری نكنند و شركای دیگری را در این زمینه درنظر بگیریم و همچنین قراردادها با استحكام بیشتری منعقد شود تا امكان خروج به آسانی میسر نشود.

بیاتیان ادامه داد: شركت های خارجی همیشه شریك سود ما بودند و زمانی كه آمریكا از برجام خارج شد و محدودیت ها و تحریم ها ظالمانه را بر علیه كشور ما اعمال كرد، شركت های خودروسازی به راحتی از كشور ما خارج شدند و خودروسازی ما دچار بحران شد، البته بخش زیادی از این بحران مربوط به سوء مدیریت داخلی در كشور ماست.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: در حوزه شركت نفت، توتال یك شركت بزرگ نفتی در دنیاست و وزارت نفت در راستای استفاده از تكنولوژی های شركت توتال در فاز 11 پارس جنوبی با این شركت قرارداد منعقد كرد، در صورتی كه توان كارشناس و متخصصان داخلی كمتر از این شركت و دیگر شركت ها نیست اما متاسفانه باور به این توانمندی ها در بعضی مسئولان دیده نمی شود.

وی بیان كرد: زیرساخت شركت های خودروسازی ما در بحث خط تولید و ابزارهای مورد استفاده بر اساس تكنولوژی پژو و رنو شكل گرفته شده به همین دلیل خودروسازهای ما به سراغ این شركت ها می روند، شركت رنو این آمادگی را داشت كه شركت پارس خودرو را خریداری كند و به صورت كاملا مستقل خودرو تولید كند، اما این كار توسط دولتی ها انجام نشد.

بیاتیان در خصوص راهكارهای برخورد با شركت هایی كه با بدعهدی از بازار صنعت ایران خارج شده اند، تصریح كرد: در ابتدا باید بر شفافیت قراردادها تاكید داشته باشیم و همچنین این قراردادها را از محرمانه بودن خارج كنیم و توجه بیشتری به حقوق بین الملل در انعقاد این گونه قراردادها داشته باشیم.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند