صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

دكتر امان الله قرائی مقدم اظهار داشت: وزارت ورزش و جوانان در عین شناسایی دل درد جوانان كشور، به درد دل آن ها توجه نمی كند؛ چرا كه در این وزارت خانه جوانان در جایگاه تصمیم گیری نیستند.

برنامه گفت و گوی اجتماعی با موضوع بررسی جوانان و چالش های اجتماعی و ضرورت احیای سازمان ملی جوانان، با حضور دكتر امان الله قرائی مقدم (استاد دانشگاه، جامعه شناس و روان شناس و پدر آسیب شناسی ایران) و سلمان بابایی (كارشناس مسائل جوانان و مدیر روابط عمومی مركز پژوهش های مجلس) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه دكتر امان الله قرائی مقدم با اشاره به این كه در حال حاضر چالش های متعددی در سر راه جوانان كشور وجود دارد، گفت: سیستم های مختلف كشور برای هر فرد فارغ التحصیل از دانشگاه در سطح كارشناسی حداقل 150 میلیون تومان هزینه كرده اند.

وی با اشاره به این كه بیكاری مهم ترین چالش جوانان است، عنوان كرد: در حال حاضر حدود 27 درصد بیكاری در قشر جوانان تحصیل كرده نفوذ كرده است.

وی افزود: فاجعه اصلی در حوزه جوانان زمانی به وقوع می پیوندد كه یك فرد با وجود هزینه هایی كه كشور در قبال او پرداخت كرده، بیكار در جامعه زندگی می كند.

پدر آسیب شناسی ایران با اشاره به این كه ازدواج و میزان امیدواری به آینده از جمله چالش های مهم جوانان كشور به شمار می آیند، اظهار داشت: اگر جوان امروزی بیكار بماند به طرق مختلف به سمت آسیب های اجتماعی متنوع گرایش پیدا خواهد كرد.

وی با اشاره به افزایش فرار مغزها از كشور، خاطر نشان كرد: یك جوان وقتی دست به فرار می زند كه آب و هوای اجتماعی مناسب زندگی او نباشد.

دكتر امان الله قرائی مقدم افزود: در حالت كلی وقتی یك جوان متخصص از كشور خارج می شود به دنبال عملكرد او یك چاه نفت نیز در كشور باطل می شود.

وی در ادامه تاكید كرد: بسیاری از چالش های جوانان كشور از ضعف برنامه ریزی نشات می گیرند، چرا كه در حال حاضر تمام پیرمردها برای قشر جوان تصمیم می گیرند.

این جامعه شناس در ادامه اذعان داشت: برنامه ریزی برای قشر جوان باید توسط خود جوانان تهیه و تدوین شود.

وی با اشاره به عملكرد وزارت ورزش و جوانان در حوزه جوانان، توضیح داد: وزارت ورزش و جوانان در عین شناسایی دل درد جوانان كشور به درد دل آن ها توجه نمی كند؛ چرا كه در این وزارت خانه جوانان در جایگاه تصمیم گیری قرار نگرفته اند.

دكتر امان الله قرائی مقدم در مصاحبه با رادیو گفت و گو با بیان این كه جوانان باید سازمان منحصر به خود را داشته باشند، تصریح كرد: در كنار فعالیت یك نهاد منحصر به جوانان در حوزه جوان سازمان ها و نهادها و قوه های متعدد باید به طور هماهنگ در امور جوانان همكاری داشته باشند.

وی با اشاره به این كه چالش های امروزه جوانان نتیجه جامعه سنت گرا است، اظهار داشت: از جمله وظایف جامعه سنتی این است كه جوان را به صورت ارزشی پرورش دهد و مانع از ایجاد تفكر و اندیشه در زندگی جوان شود.

در ادامه برنامه گفت و گوی اجتماعی از شبكه رادیویی گفت و گو سلمان بابایی با اشاره به گستردگی چالش های جوانان كشور، گفت: در حالت كلی چالش های موجود در حوزه اجتماعی برای جوانان بسیار بیشتر از حوزه های اقتصادی و فرهنگی است.

وی با اشاره به پدیده فرار مغزها، تصریح كرد: یكی از مسائلی كه در زمینه توسعه هر كشور مطرح می شود به نیروی انسان و به ویژه نیروی جوان مربوط می شود.

مدیر روابط عمومی مركز پژوهش های مجلس با اشاره به این كه 25 درصد از جمعیت كشور ایران را قشر جوان تشكیل داده اند، تصریح كرد: جمعیت جوان یا سرمایه های اجتماعی كشور می توانند با برنامه ریزی های خوب زمینه ایجاد فرصت های مطلوبی را برای كشور فراهم كنند، در حالی كه امروزه این قشر از جمعیت برای كشور مبدل به تهدید شده اند.

وی در ادامه افزود: سیستم های مختلف دولتی و حكومتی برای جوان های كشور هزینه كرده اند، اما جوانان كشور تمام این هزینه ها را به همراه خود از كشور خارج می كنند و بر این اساس سرمایه گذاری ما به نفع كشورهای خارجی تمام می شود.

سلمان بابایی با اشاره به روز جوان در تقویم كشور، تصریح كرد: شایسته است كه موضوعات مربوط به جوانان در روزهای غیر از مناسبتی مربوط به جوانان در رسانه ها مورد بررسی و تحلیل قرار بگیرند.

فایل صوتی برنامه گفت و گوی اجتماعی از وبگاه شبكه رادیویی گفت و گو قابل دریافت است، متذكر می شود كه این برنامه در ایام هفته از شنبه تا چهارشنبه ساعت 13:30 از شبكه ی رادیویی گفت و گو پخش می شود.

مرتبط با این خبر

  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریكا

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم