صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

رئیس اداره پیشگیری از اعتیاد ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: جوان دوستی و جوان باوری مهم ترین و اساسی ترین راهكار برای رفع چالش های قشر جوان است.

برنامه گفت و گوی اجتماعی با موضوع بررسی جوانان و چالش های اجتماعی و ضرورت احیای سازمان ملی جوانان، با حضور دكتر داوود میرزایی مقدم (رئیس اداره پیشگیری از اعتیاد ستاد مبارزه با مواد مخدر) و احسان علیزاده (عضو ستاد ساماندهی امور جوانان) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه دكتر داوود میرزایی مقدم با اشاره به این كه كشور ایران در حوزه جوانان با سه چالش عمده رو به رو است، گفت: چالش های ارزشی، نگرشی و رفتاری از عمده ترین چالش هایی هستند كه در حال حاضر قشر جوانان كشور را درگیر كرده است.

وی با اشاره به چالش های ارزشی جوانان كشور، اظهار داشت: موضوع جوان ترسی و جوان هراسی از مدت ها قبل بوده و تا به امروز نیز پا برجاست.

رئیس اداره پیشگیری از اعتیاد ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: رده های مدیریتی كشور همیشه به دلایل بی تجربگی و مسائلی از این دست از ارائه مسئولیت به جوانان هراس دارند. در حالی كه بسیاری از مدیران ارشد و حتی پیشكسوت كشور روزهای اولیه خدمت خود را در دوران جوانی شروه كرده اند.

وی در ادامه تاكید داشت: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی ایران اكثرا مسئولین و افراد عهده دار مسئولیت در كشور در رده سنی 20 تا 24 سال قرار داشتند.

دكتر داوود میرزایی مقدم با بیان این كه نخبگان اجتماعی ایران همیشه با نگاه های امنیتی ارزیابی می شوند، اظهار داشت: وجود نگاه امنیتی به نخبگان كشور دلیلی بر عدم مشاركت جوان ها در مسائل اجتماعی محسوب می شود، چرا كه این نوع نگاه به جوانان اعتماد به نفش لازم را از آن ها سلب می كند.

وی با اشاره به این كه مسائل جوانان درگیر رهاشدگی است، عنوان كرد: تقسیم بندی ها مسئولیتی بسیار در حوزه جوانان قفسی از بوروكراسی های پیچیده را به وجود آورده است، به طوری كه این موضوع باعث شده تا تعاملات بین دستگاه های مختلف هم افزا نباشند.

رئیس اداره پیشگیری از اعتیاد ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به این كه جوانان با به چشم سرمایه های اجتماعی كشور مورد ارزیابی قرار بگیرند، تصریح كرد: جوان دوستی و جوان باوری مهم ترین و اساسی ترین راهكار برای رفع چالش های قشر جوان است.

وی با اشاره به اولویت آسیب های مختلف در حوزه جوانان، عنوان كرد: كمبود انسجام و یكپارچگی در حوزه جوانان كشور به به نحوی پررنگ به چشم می خورد، به طوری كه یك نهاد مقبول و مقتدر سیاست گذاری و برنامه ریزی در این حوزه وجود ندارد.

دكتر داوود میرزایی مقدم در ادامه افزود: كم توجهی به سلامت جسمی و روانی جوانان و معضلاتی مانند اعتیاد و مفاسد اخلاقی در حال حاضر از بزرگترین چالش های حوزه جوانان به شمار می آیند.


در ادامه برنامه گفت و گوی اجتماعی از شبكه رادیویی گفت و گو احسان علیزاده با اشاره به نوع نگاه جامعه و حاكمیت به جوانان، گفت: در 40 سال گذشته جامعه و حاكمیت همیشه به جوانان به دید كمی نگاه كرده است و دغدغه های این قشر را با آمار پاسخ داده است.

وی با اشاره به این كه جامعه ای كه یك سوم از جوان هستند باید با نگاه كیفی به این قشر توجه كند، عنوان كرد: در ارزیابی نگاه كیفی به قشر جوانان می بینیم كه موضوع هویت جوانان مهم ترین مساله و ابرچالش جوان به حساب می آید.

عضو ستاد ساماندهی امور جوانان افزود: اگر جامعه به سمت هویت اصلی جوانان حركت می كرد، معضلات مربوط به بیكاری و طلاق و اعتیاد و حاشیه نشینی در مسیر بهبود قرار می گرفت.

وی با اشاره به این كه در حال حاضر 27 دستگاه دولتی و حاكمیتی در نظام جمهوری اسلامی ایران به حوزه جوانان تاثیر می گذارند، تصریح كرد: بردارهای ترسیم شده در دستگاه ای مختلف در حوزه جوانان همسو نیستند و در برخی موارد با زوایه اقدام یكدیگر را خنثی می كنند.

احسان علیزاده در ادامه اضافه كرد: شورای عالی جوانان در كشور می تواند نقش ستادی خوبی را در هماهنگی دستگاه های مختلف ایفا كند.
وی افزود: متاسفانه جلسات شورای عالی جوان در دوره های زمانی طولانی و بدون حضور رییس جمهور برگزار می شوند.

فایل صوتی برنامه گفت و گوی اجتماعی از وبگاه شبكه رادیویی گفت و گو قابل دریافت است، متذكر می شود كه این برنامه در ایام هفته از شنبه تا چهارشنبه ساعت 13:30 از شبكه ی رادیویی گفت و گو پخش می شود.

مرتبط با این خبر

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی