صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

معاون دبیرخانه شورای تخصصی وزارت بهداشت اظهار داشت: افزایش تعداد مراجعه به پزشك در كشور خطای میزان خطای پزشكی را افزایش می دهد.

برنامه گفت و گوی اجتماعی با موضوع بررسی روند رسیدگی به شكایات و خطاها و تخلفات پزشكی، با حضور محمد حق ازلی (معاون دبیرخانه شورای تخصصی وزارت بهداشت) و دكتر ذبیح الله نیكو بخت (معاون اول دادستان معاونت انتظامی سازمان نظام پزشكی) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه محمد حق ازلی با اشاره به این كه امروزه آگاهی عمومی در حقوق حوزه سلامت افزایش پیدا كرده است، گفت: با توجه به روند حال حاضر در حوزه پزشكی درمیابیم كه آمار خطاها و قصور پزشكی افزایش پیدا نكرده است.

وی افزود: افزایش آگاهی عمومی در حوزه سلامت باعث شده تا مردم نسبت به حقوق خود حساس شده و بیش از پیش به مراجع رسیدگی كننده در حوزه حقوق سلامت مراجعه كنند.

معاون دبیرخانه شورای تخصصی وزارت بهداشت با اشاره به این كه بدون شك هر اقدام پزشكی عوارض شناخته شده ای را به همراه دارد، اظهار داشت: عوارض مشخص در یك اقدام پزشكی نباید به عنوان قصور پزشكی تعریف و تلقی شوند.

وی افزود: هر چقدر كه اقدامات پزشكی و ارائه خدمات سلامت پیچیده تر باشند، عوارض ناشی از اقدامات پزشكی بیشتر می شوند.

محمد حق ازلی ادامه داد: شایسته است كه كادر درمانی عوارض شناخته شده پزشكی را قبل از معالجه برای بیمار و همراهان او تشریح كنند.

وی همچنین اذعان داشت: بسیاری از شكایات پزشكی به دلیل مواجهه بیمار با عوارض پزشكی شكل می گیرند.

معاون دبیرخانه شورای تخصصی وزارت بهداشت با اشاره به این كه احتمال بروز قصور پزشكی در موارد درمان اورژانسی افزایش پیدا می كند، تصریح كرد: تصمیم گیری های لحظه ای و سریع باعث می شوند تا زمینه ایجاد قصور برای پزشك فراهم شود.

وی با اشاره به این كه قصورهای پزشكی باید مورد پیگیری دقیق و جدی قرار بگیرند، عنوان كرد: یك پزشك در تمامی شرایط تلاش می كند تا سلامتی بیمار حفظ شود، در حالی كه برخی اوقات به دلیل اخذ تصمیم های لحظه ای و عدم وجود امكانات مناسب قصور پزشكی واقع می شود.

محمد حق ازلی با اشاره به این كه تعداد مراجعین به پزشك در كشور افزایش پیدا كرده است، توضیح داد: افزایش تعداد مراجعه به پزشك در كشور خطای میزان خطای پزشكی را افزایش می دهد.

در ادامه برنامه گفت و گوی اجتماعی از شبكه رادیویی گفت و گو ذبیح الله نیكو بخت با اشاره به افزایش 40 درصدی مراجعه مردم برای شكایت از پزشكان در كشور، گفت: در سال 96 مردم ایران به غیر از حوادث غیر مترقبه حدود 900 میلیون بار مراجعه پزشكی داشته اند.

وی افزود: با توجه به حجم امكانات و كادر پزشكی موجود در كشور آمار شكایت های پزشكی حدود یك دهم درصد میزان مراجعه مردم به پزشك ارزیابی شده است.

معاون اول دادستان معاونت انتظامی سازمان نظام پزشكی در مصاحبه با رادیو گفت و گو با اشاره به اینكه برخی از آمارهای مختلف در حوزه درمانی با آمار خطاهای پزشكی تلفیق شده اند، اظهار داشت: در حال حاضر پرونده اختلاف یك بیمار با نگهبان بیمارستان در دسته آمار خطاهای پزشكی قرار گرفته است.

وی تاكید داشت: آمار مربوط به قصور و خطای پزشكی در ایران رقمی بسیار اندكی را شامل می شود.

ذبیح الله نیكو بخت با اشاره به این كه در سال 96 حدود 5 هزار نفر برای شكایت پزشكی به دادسرای انتظامی نظام پزشكی مراجعه كرده اند، اظهار داشت: حدود یك سوم از افراد شاكی در دادسراهای انتظامی نظام پزشكی پس از كسب اطلاعات كافی از بیماری خود از شكایت علیه پزشك منصرف شده می شوند.

وی با اشاره این كه در حال حاضر 208 دادسرای انتظامی نظام پزشكی در كشور مشغول فعالیت هستند، عنوان كرد: برخی از مردم گمان می كنند كه با هر نوع بیماری می توانند پس از ویزیت و معالجه پزشك كاملا سالم و سرحال باشند.

معاون اول دادستان معاونت انتظامی سازمان نظام پزشكی اذعان داشت: در حال حاضر دادسرای جرائم پزشكی، دادسرای انتظامی، سازمان تعزیرات حكومتی، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكی و معاونین درمانی دانشگاه های علوم پزشكی به موضوع پزشكی و قصور پزشكی در كشور رسیدگی می كنند.

مرتبط با این خبر

  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریكا

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم