صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

عضو كمیسیون برنامه وبودجه مجلس گفت: لازم است به صادركننده مهلت دهیم تابا این شرایط سخت انتقال ارز، آن را در مدت زمان بیشتری به داخل وارد كند وگرنه حتی در زمینه كالاهای اساسی هم به مشكل بر خواهیم خورد.

برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفت و گو با موضوع نرخ ارز؛ تعیین تكلیف تعهدات ارزی و با حضور مهندس فریال مستوفی ریاست كمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی ایران و تهران و دكتر محمد حسینی عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی روی آنتن رفت.

فریال مستوفی با اشاره به شش پیشنهاد اتاق بازرگانی به بانك مركزی برای تسریع روند امور صادرات، گفت: در سال 97 مشكلات عدیده ای در خصوص ارز داشتیم و در سال 98 پیشنهاداتی را مطرح كردیم تا با تغییراتی كه داده شود به نفع صادر كنندگان باشد.

وی تصریح كرد: اگر می دانیم كه دچار مشكلات تحریمی هستیم پس نیاز است كه صادرات تسهیل شود به همین دلیل اتاق بازرگانی شش پیشنهاد را به بانك مركزی داده است.

ریاست كمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی ایران و تهران عنوان كرد: یكی از پیشنهادات ما این است كه زمان تعهدات ارزی تا پایان شهریور تمدید شود تا صادركنندگان زمان بیشتری برای پرداخت تعهدات ارزی شان داشته باشند. دیگر اینكه صادركنندگانی كه تعهدات ارزی خود را تا آن زمان انجام ندادند، بانك مركزی لیست آن ها را به اداره مالیات اعلام كند.

وی متذكر شد: باید بین كسانی كه نمی توانند تعهدات ارزی شان را انجام دهند با كسانی كه تعهدات را اجرا می كنند، تفاوتی باشد.

مستوفی با تاكید بر بازگرداندن ارز در عین حال گفت: ما در كشور به ارز نیاز داریم و وقتی صادرات انجام می دهیم باید ارز برگردد ولی بازگشت ارز با نرخ دستوری را قبول ندارم. شخصا معتقد نیستم كه ارز به سامانه نیما برگردد چون صحبت بر این است كه یك بازار متشكل ارزی بوجود بیاید. در این بازار صادر كننده و وارد كننده می توانند ارزشان را با یكدیگر متبادل كنند.

وی ابرازامیدواری كرد: امیدوارم با تشكیل این بازار، قیمت عرضه و تقاضا كه همیشه تعیین كننده هر قیمتی است اتفاق بیافتد چون موقعی كه با نرخ آزاد قیمت ها تعیین می شود صادركننده نمی تواند با نرخ های دستوری صادراتش را انجام دهد.

در ادامه محمد حسینی با اشاره به تك نرخی كردن ارز در ابتدای سال 97، و ایجاد مشكلات در حوزه اقتصاد گفت: در ان شرایط و با راه اندازی سامانه نیما، معاون وزارت دارایی اعلام می كند كه حدود 30 میلیارد دلار ارز ما رفته و برنگشته است. ما در قانون بودجه، حكمی را بر اساس پیشنهاد دولت مصوب كردیم كه اگر كسی ارزش را در سامانه نیما، اظهار نكند از پرداخت هم مشوق های صادراتی و هم در رابطه با استرداد ارزش افزوده جلوگیری كنیم.

وی افزود: متاسفانه این اقدامات، منتج به این می شود كه صادركننده دیگر آن انگیزه را نداشته باشد از طرفی كسی هم كه صادر می كند ارزش را با توجه به نوسانات نرخ ارزی كه در كشور وجود دارد، نمی خواهد به سرعت در داخل كشور اظهار كند. در صورتیكه ما امروز واقعا به ارز صادرات كالاهای غیر نفتی با توجه به شرایط فروش نفت نیازداریم.

عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به پیشنهاداتی كه اتاق بازرگانی به بانك مركزی ارائه كرده است، بیان داشت: در رابطه با مهلت هایی كه اتاق بازرگانی به عنوان پیشنهاد خواسته است تا در یك زمان قابل قبولی به صادركننده اجازه بدهیم كه بتواند با این شرایط سخت انتقال ارز، آن را به داخل وارد كند. معتقدم این كار لازم است وگرنه حتی در زمینه كالاهای اساسی هم به مشكل بر خواهیم خورد چون در آنجا همان ارز 4200 تومانی هم كه به مردم قول دادیم، نمی توانیم تامین كنیم.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند