صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

یك كارشناس مسائل سیاسی گفت: در برابر رفتار و رویكرد آمریكا با جمهوری‌اسلامی، مقاومت یك شیوه است و متعلقات مقاومت نیز شامل یكسری روش‌هاست برای مقابله با تحریم‌هایی كه گویی هیچ‌وقت قرار نیست، تمام بشوند.

برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" با موضوع (استراتژی مقاومت از سوی ملت ایران در مقابل تشدید فشارهای چند سطحی آمریكا علیه جمهوری اسلامی ایران ) در ارتباط تلفنی با حنیف غفاری، كارشناس مسائل سیاسی روانه آنتن شبكه رادیوگفت‌وگو شد.

حنیف غفاری در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو بیان كرد: در بحث خودداری از مذاكره با آمریكا، مقاومت حكم یك تاكتیك را ندارد، بلكه حكم یك استراتژی، مولفه ثابت یا مجرایی دارد كه ما رفتارهای بلندمدت‌مان را در قالب آن تعریف و تنظیم كنیم. وقتی از مقاومت صحبت می‌كنیم، سخن از یك رفتار حداقلی با یك بازه زمانی مشخص نمی‌كنیم، سخن از استراتژی است كه از زمان جیمی كارتر یعنی همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی شروع شده و فعلا هم به دوران ریاست‌جمهوری ترامپ رسیده و در آینده نیز ادامه پیدا خواهد كرد. لذا نخست باید تكلیف خودمان را با كلیدواژه مقاومت مشخص كنیم.

وی افزود: نكته دیگری كه در این میان وجود دارد، ترامپ اردیبهشت ماه سال گذشته از برجام خارج شد و به صراحت اعلام كرد كه تحریم‌ها را علیه جمهوری‌اسلامی برمی‌گرداند. اگرچه قبل از اینكه ترامپ از برجام خارج شود، عملا شاهد بودیم كه حتی اوباما و ترامپ در یك سال نخست ریاست‌جمهوری خودش برجام را بارها نقض كردند؛ آنها عملا مانع از عادی‌سازی روابط بانكی، اعتباری و مالی با جمهوری‌اسلامی شدند. بنابراین رویكرد مقاومتی نسبت به تحریم‌های آمریكا از خیلی وقت پیش شروع شده است. هر چند كه اعلام رسمی آن و برگشت تحریم‌ها بعد از خروج ترامپ از برجام بیشتر نمود یافت.

كارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: بنابراین در برابر رفتار و رویكرد آمریكا با جمهوری‌اسلامی، مقاومت یك شیوه است و متعلقات مقاومت نیز شامل یكسری روش‌هاست برای مقابله با تحریم‌هایی كه گویی هیچ‌وقت قرار نیست تمام بشوند. هر چند رهبر انقلاب قبلا اشاره كرده بودند كه ما هیچ‌گاه با پایان تحریم‌های آمریكا مواجه نخواهیم شد و آنها سعی خواهند كرد تحریم‌ها را علیه ما به عنوان یك ابزار و اهرم فشار حفظ بكنند.

حنیف غفاری در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو اظهار كرد: در نحوه مقابله با تحریم‌های آمریكا نیاز به در پیش رفتن اقتصاد مقاومتی است، در حالی كه بسیاری معتقدند منظور از اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی است كه انسان مجبور است در زندگی به حداقل‌ها بسنده كند. اما اقتصاد مقاومتی این معنی را نمی‌دهد، بلكه اقتصادی كه در برابر تحریم مقاوم است و می‌تواند ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل داخلی را شكوفا كند. لذا در نخستین گام برای نهادینه كردن مقاومت، لازم است كه درك مشتركی از مقاومت داشته باشیم، هر چند مقاومت طی 40 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی نهادینه شده اما با توجه به شرایط امروز نیاز است كه این درك نهادینه‌تر شود.

وی افزود: پس از آنكه درك مشتركی از مقاومت شكل گرفت، آن‌گاه باید سراغ تعیین مصادیق و الگوهای مشتركرفتاری طبق تعریف مبنایی (كه اشاره كردم)، بپردازیم.

مرتبط با این خبر

  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریكا

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است