صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

رسول عابد اظهار داشت: در حال حاضر زندان برای مجرمان تازه كار حكم دانشگاهی را دارد كه با ورود به آن از شیوه های جدید ارتكاب به جرم مطلع می شوند.

برنامه گفت و گوی اجتماعی با موضوع بررسی آسیب های اجتماعی خانواده زندانیان، با حضور حجت الاسلام دكتر رضا سوری (مدیر فرهنگ عمومی و مشاور قضایی معاون فرهنگی دادگستری كل استان تهران) و دكتر رسول عابد (قاضی دادگاه) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه حجت الاسلام رضا سوری با اشاره به این كه آسیب های زندان تمام افراد جامعه را درگیر می كند، گفت: بسیاری از خانواده ها همیشه در قبال رای صادر شده به سمت قاضی می روند و انتظار دارند در مورد نحوه مجازات توضیح كافی بگیرند.

وی با اشاره به این كه پرخاشگری برخی از خانواده های زندانی ذهن قاضی را مشوش می كند، اظهار داشت: سیستم قضایی باید تدابیری را اتخاذ كند تا قاضی با خانواده زندانی دچار تنش نشود و در آرامش كافی نسبت به صدور رای اقدام كند.

مشاور قضایی معاون فرهنگی دادگستری كل استان تهران با اشاره به ماده 79 قانون مجازات اسلامی، عنوان كرد: در این ماده قانون تعیین انواع خدمات عمومی تبیین می شود و دستگاه های پذیرنده مجازات جایگزین حبس مشخص می شوند.

وی افزود: تعیین مجازات جایگزین حبس می تواند آسیب های وارد شده بر خانواده زندانیان را به صفر برساند.

حجت الاسلام رضا سوری با اشاره به این كه تعیین مجازات جایگزین حبس برای تمامی جرائم امكان پذیر نیست، تصریح كرد: جرائم كمتر از دو سال حبس و دارای شرایط خاص كه در قانون پیش بینی شده می توانند مجازات جایگزین داشته باشند.

وی با اشاره به این كه زندانی های طولانی مدت با آسیب های بیشتری درگیر می شوند، اظهار داشت: متاسفانه خانواده های بسیاری از زندانیان در جامعه سرخورده می شوند.

مشاور قضایی معاون فرهنگی دادگستری كل استان تهران با اشاره به این كه كودكان افراد زندانی در مدرسه مورد آسیب روانی قرار می گیرند، عنوان كرد: در اكثر اوقات كودك به دلیل زندانی بودن پدرش در مدرسه تحقیر می شود.

وی با اشاره به راهكارهای كاهش فشار حبس، عنوان كرد: زندانیان می توانند با حضور در كارگاه های زندان و فعالیت در شغل های مختلف درآمدزایی داشته باشند.

حجت الاسلام رضا سوری ادامه داد: زندانیانی كه تمایل به تحصیل دارند می توانند در حین حضور در زندان نسبت به ادامه تحصیل خود اقدام كند.

وی افزود: انجام ملاقات های شرعی می تواند فشار وارده شده بر زندانی و خانواده زندانی را تا میزان بسیار زیادی كاهش دهد.

در ادامه برنامه گفت و گوی اجتماعی از شبكه رادیویی گفت و گو رسول عابد اظهار داشت: وقتی زندان به عنوان یك مجازات در حقوق كیفری مدرن مطرح شد، مكتب اصلاح و درمان كه مبتكر زندان به شكل نوین بود ادعا داشت با زندانی كردن افراد و اقدامات درمانی و سبك نگهداری افراد در زندان می شود میزان ارتكاب به جرم را به شدت كاهش داد و حتی از تكرار جرم نیز جلوگیری كرد.

وی افزود: در قرن 18 و 19 وقتی این ادعا عملی شد نتیجه مطلوبی از تئوری های موجود به دست نیامد.

این قاضی دادگاه ادامه داد: پژوهش های مختلف نشان می دهند كه فرد زندانی از ارتكاب به جرم منصرف نمی شود، چرا كه زندان بازدارندگی كافی نداشته است.

وی اضافه كرد: در قرن حاضر این اندیشه كه زندان عامل مناسبی برای اصلاح و درمان است به زیر سوال رفته است.

رسول عابد در مصاحبه با رادیو گفت و گو با بیان این كه زندان گزینه مناسبی برای درمان و اصلاح نیست، تصریح كرد: زندان به شهروندان ناقض قانون شیوه احترام به قانون را آموزش نمی دهد.

وی تاكید داشت: در حال حاضر زندان برای مجرمان تازه كار حكم دانشگاهی را دارد كه با ورود به آن از شیوه های جدید ارتكاب به جرم مطلع می شوند.

رسول عابد با اشاره به این كه عدم صرف هزینه های مناسب به زندان ها در سراسر دنیا آسیب پذیری این محیط را افزایش می دهد، تصریح كرد: انباشت زندانیان به طور غیر استاندارد در یك محیط باعث شده تا زندان از رسالت تربیتی به رسالت مجرم پروری تغییر كاربری دهد.

مرتبط با این خبر

  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریكا

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است