صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

رئیس كمیته هسته ای مجلس نهم گفت: رهبری فرموده بودند اگر طرف مقابل به هر بهانه ای از اجرای تعهدات سرباز زند، جمهوری اسلامی باید برجام را متوقف كند و غنی سازی را ازسرگیرد.

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو با موضوع سالگرد امضای برجام؛ دغدغه ها و مطالباتی كه رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص برجام و با حضور دكتر ابراهیم كارخانه ای نماینده ادوار مجلس و رئیس كمیته هسته ای مجلس نهم روی آنتن رفت.

ابراهیم كارخانه ای دغدغه ها و مطالباتی كه رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص برجام تا به امروز داشته اند، گفت: مقام معظم رهبری از همان ابتدای شروع مذاكرات به صورت مكرر دائما تاكید می فرمودند كه طرف های مقابل بد عهد هستند و قابل اعتماد نیستند، نسبت به اینها بدبین هستم. اینها از پشت خنجر می زنند و لذا ایشان هشدارهای لازم را دادند.

وی با یادآوری اینكه مسئله برجام به توافقنامه ژنو بر می گردد، اظهار داشت: توافقنامه ژنو زیرساخت توافقنامه برجام است كه در سوم آذرماه سال 1392 به تصویب طرفین رسید و بعد آن، مذاكرات با كش و قوس های فراوان ادامه پیدا كرد و در نهایت در 23 تیرماه 1394 منجر به توافق برجام شد.

نماینده ادوار مجلس با اظهار به اینكه مقرر شد تا ظرف سه ماه بعد از نهایی شدن برجام، در مجلس مطرح شود، بیان كرد: در 23 مهر ماه سال 94، نه مفاد برجام بلكه یكسری شروطی برای اجرای برجام در 9 بند به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

وی متذكر شد: البته چون قبل از اینكه این شروط به تصویب مجلس برسد، به تصویب شورای امنیت رسیده بود فلذا امكان هیچ گونه دخل وتصرفی در مفاد برجام وجود نداشت و بعد از اینكه مجلس این مفاد را تصویب كرد.

كارخانه ای افزود: حدود یك ماه بعد، طی نامه ای كه رئیس جمهور به مقام معظم رهبری نوشتند، نظر ایشان را برای اجرا خواستند. مصوبه ای كه مجلس تصویب كرده، شورای نگهبان تائید كرد، به تبع رهبری انقلاب هم اجرا را تائید می كرد اما با توجه به مشكلات ساختاری و ضعف ها و اشكالات فراوانی كه در برجام وجود داشت كه مجلس آن را با 9 شرط تصویب كرده بود و شورای عالی امنیت ملی هم 10 شرط برای اجرای آن تائید فرموده بودند، مقام معظم رهبری نیز 9 شرط به آن اضافه كردند و در مجموع مقام معظم رهبری با 28 شرط با اجرای برجام موافقت كردند.

وی با اشاره به 28 شرط لازم مقام معظم رهبری برای موافقت با اجرای برجام اظهار داشت: این نشان می دهد كه موافقت نامه شفاف نبوده ولی اگر موافقت نامه ای شفاف و روشن باشد و با طرف مقابل شناخته شده باشد، این همه شرط نمی خواهد.

رئیس كمیته هسته ای مجلس نهم به بند دوم شروط نه گانه مقام معظم رهبری اشاره و عنوان كرد: ایشان در بند دو، اشاره فرموده بودند كه اگر طرف مقابل به هر بهانه ای حقوق بشری، تروریست، مسایل تسلیحاتی برجام را نقض كند و از اجرای تعهدات سر باز زند، جمهوری اسلامی ایران باید برجام را متوقف كند و اقدامات غنی سازی را از سر گیرد.

وی تحریم یازده شخصیت حقیقی و حقوقی جمهوری اسلامی توسط آمریكایی ها درست یك روز بعد از اجرای برجام را نقض این توافقنامه دانستند و گفت: اگر طبق فرموده مقام معظم رهبری همان روز بعد از اجرای برجام كه آمریكایی ها بدعهدی كردند، جمهوری اسلامی ایران قدرتمندانه در مقابلشان می ایستاد و برجام را متوقف می كرد یقینا وضعیت برجام اینگونه نبود كه امروز ما شاهد آن هستیم كه آمریكا از برجام خارج شده، اروپایی ها به تبعیت از آمریكا به تعهدات شان عمل نمی كنند و جمهوری اسلامی ایران در زمین بازی در حالیكه طرف های درگیر زمین را ترك كردند باقی مانده است.

مرتبط با این خبر

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی