صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

حسن موسوی چلك اظهار داشت: تا زمانی كه سازمان ها و دستگاه های مختلف در عین هماهنگی و بدون موازی كار فعالیت نكنند، مشكلات اجتماعی كشور برچیده نمی شوند.

برنامه گفت و گوی اجتماعی با موضوع بررسی معضلات اجتماعی و ارتباط آن ها با سازمان بهزیستی، با حضور حجت الاسلام محمدباقر روحانی فر (كارشناس مسائل اجتماعی و مذهبی و مدرس دانشگاه) و دكتر حسن موسوی چلك (رئیس انجمن مددكاران اجتماعی ایران) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

حجت الاسلام روحانی فر با اشاره به توانایی های سازمان بهزیستی، گفت: نمی توان انتظار داشت كه سازمان بهزیستی به تنهایی و بدون همراه تمامی دردها و معضلات اجتماعی جامعه ایران را كنترل یا برطرف كند.

وی افزود: در مسیر رفع معضلات اجتماعی بسیاری از سازمان ها و نهادها باید همراه با بهزیستی به میدان بیایند و نقش موثر خود را بر عهده بگیرند.

این كارشناس مسائل اجتماعی با اشاره به این كه سازمان ها و محافل اسلامی و مذهبی كشور می توانند بهترین یاری گر بهزیستی باشند، عنوان كرد: از آنجایی كه اسلام دینی جامع است، سازمان های مختلف می توانند با توجه به آموزه های دینی راهكارهای جدید و موثری را در دستور كار خود قرار دهند.

وی با اشاره به این كه مذهب و دین در اعماق جامعه ایران حضور دارند، خاطر نشان كرد: دین می تواند بهترین پدیده برای رفع مشكلات اجتماعی و اقتصادی كشور باشد.

حجت الاسلام روحانی فر تاكید داشت: عمل جزیره ای سازمان ها و نهادهای مرتبط با آسیب های اجتماعی معضلات جدیدی را برای كشور رقم می زند.

در ادامه برنامه گفت و گوی اجتماعی از شبكه رادیویی گفت و گو موسوی چلك با اشاره به این كه آسیب های اجتماعی موضوعاتی فرابخشی هستند، گفت: هیچ سازمانی به تنهایی نمی تواند در این حوزه نقش كافی و موثر داشته باشد.

وی با اشاره به این كه بهزیستی گسترده ترین سازمان اجتماعی كشور است، اظهار داشت: این سازمان تخصصی علاوه بر حوزه های اجرایی می تواند در امر پیشگیری از آسیب های اجتماعی نیز فعالیت موثر داشته باشد.

رئیس انجمن مددكاران اجتماعی ایران با اشاره به لزوم تقویت هماهنگی های بین بخشی در كشور، عنوان كرد: تا زمانی كه سازمان ها و دستگاه های مختلف در عین هماهنگی و بدون موازی كاری فعالیت نكنند، مشكلات اجتماعی كشور برچیده نمی شوند.

وی با اشاره به تنوع و تعدد سازمان های مربوط به آسیب های اجتماعی، اذعان داشت: ما باید از تمام ظرفیت سازمان های مرتبط با آسیب های اجتماعی بهترین استفاده را داشته باشیم.

موسوی چلك با اشاره به ویژگی های برنامه های موثر در رفع آسیب های اجتماعی، توضیح داد: تمامی برنامه های اجتماعی كشور باید با توجه به چهار ویژگی فراگیری، جامعیت، كفایت و پایداری طراحی و اجرا شوند.

وی با اشاره به این كه برنامه های اجتماعی كشور باید سطوح آگاه سازی و مداخله و بازتوانی را مورد توجه قرار دهند، عنوان كرد: شایسته است هر سازمان در عین اجرای برنامه های مكمل دیگر سازمان ها، نقش مشخص و دقیق خود را بداند و فقط در مسیر تعیین شده حركت كند.

این فعال اجتماعی افزود: سازمان های مختلف اجتماعی باید همیشه پاسخگو باشند و از مطالبه گری اجتماعی دست برندارند.

وی با اشاره به این كه انجمن مددكاران اجتماعی ایران تشكلی صنفی و علمی است، تصریح كرد: این انجمن یك تشكل غیر سیاسی و غیر دولتی است كه مجوز خود را از ماده 10 احزاب كشور اخذ كرده است.

موسوی چلك با اشاره به این كه انجمن های صنفی سازمان مردم نهاد نیستند، اظهار داشت: انجمن های صنفی و علمی هیچ گونه فعالیت اجرایی ندارند.

وی افزود: انجمن مددكاران اجتماعی ایران می تواند در سیاست گذاری های دولتی به عنوان مشاور حضور داشته باشند و بسیاری از برنامه آموزشی و پژوهشی دولت را در دست بگیرند.

رئیس انجمن مددكاران اجتماعی ایران اضافه كرد: این انجمن در حوزه مطالبه گری اجتماعی و سیاست گذاری باید نقش بسیار پررنگی را داشته باشد.

وی با اشاره به وظیفه نظارتی مجلس توضیح داد: متاسفانه در سال های گذشته هیچ وزیری به دلیل كم كاری در حوزه آسیب های اجتماعی مورد استیضاح قرار نگرفت و مجلس هیچ دستگاه مرتبط با آسیب های اجتماعی را به دلیل عدم كاركرد مطلوب مورد اخطار قرار نداده است.

مرتبط با این خبر

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود